okončana drama

Novi Zagreb: Ispalio dva rafala prema dječjem vrtiću, uhitili ga specijalci

25.05.2018 u 12:32

Bionic
Reading

U petak prijepodne, oko 11 sati, nepoznati počinitelj ispalio je dva rafala u novozagrebačkom naselju Utrina. Navodno je pucao s četvrtog kata zgrade u pravcu Dječjeg vrtića Utrina

Na teren su ubrzo došli pripadnici interventne i specijalne policije koji su češljali cijelu zgradu u Šišićevoj ulici, iz koje je pucano, a kako je izvijestila zagrebačka policija, počinitelj je uhićen i odveden na kriminalističko istraživanje.

'Obavještavamo vas da je policija zaprimila nekoliko dojava da se u Šišićevoj ulici čuje pucnjava. Policijski službenici odmah su upućeni na mjesto dojave te utvrđuju okolnosti i točnu lokaciju s koje su se čuli pucnjevi. Prema dosadašnjim prikupljenim informacijama, na terenu nitko nije ozlijeđen i nema oštećenja na imovini. Osoba koja se dovodi u vezu s događajem u Novom Zagrebu dovodi se u službene prostorije na kriminalističko istraživanje. Tijekom ovog događaja nije bilo ozlijeđenih osoba i nema dojava o oštećenjima imovine', stoji u priopćenju policije.

Kako javlja Telegram, čija je novinarka na mjestu događaja u Šišićevoj ulici, riječ je o muškarcu rođenom 1984. podrijetlom iz Nuštra.

Kako se neslužbeno doznaje, čovjek je ispalio dva rafala u razmaku od 15 minuta u smjeru obližnjeg vrtića.

  • +5
Uhićen muškarac koji je pucao kroz prozor prema dječjem vrtiću u Utrini Izvor: Pixsell / Autor: Zarko Bašić

Ravnateljica Dječjeg vrtića Utrina Natalija Marincel za HRT je izjavila kako je nešto prije 11 sati dobila dojavu od voditeljice objekta vrtića da se čula rafalna pucnjava. Na četvrtom katu obližnje zgrade u Šišićevoj ulici, kaže Marincel, vidjeli su kad je netko uvlačio cijev ispod spuštene rolete.

'Odmah sam zabranila boravak na zraku. Djeca su ušla na sigurno', rekla je ravnateljica za HRT.

O događaju su izvijestili i iz zagrebačkog Ureda za upravljanje hitnim situacijama:

'Danas nešto prije dvanaest sati Ured za upravljanje u hitnim situacijama dobio je dojavu o pucnjavi u Šišićevoj ulici u Zagrebu. Na terenu su bili PU zagrebačka, specijalna policija i dežurni djelatnici Ureda za upravljanje u hitnim situacijama. PU zagrebačka je ogradila područje, počinitelj pucnjave je uhvaćen i napominjemo da djeca u obližnjem vrtiću i školi nisu bila ugrožena', stoji u priopćenju.

Ako imate informacije o ovom događaju, fotografije ili video, javite se na vijesti@tportal.hr

  • +37
Zagreb: Specijalna policija na terenu u Šišićevoj zbog dojave o pucnjavi Izvor: Pixsell / Autor: Zarko Basic