Ministarstvo hrvatskih branitelja

U Negoslavcima pronađeni posmrtni ostatci i četvrte osobe

  • Autor: I. I. / Hina
  • Zadnja izmjena 29.11.2019 09:58
  • Objavljeno 29.11.2019 u 09:58
Ilustracija

Ilustracija

Izvor: Pixsell / Autor: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Na pravoslavnom groblju u Negoslavcima u četvrtak su pronađeni posmrtni ostatci još jedne osobe, koji prema preliminarnim nalazima potječu iz razdoblja Domovinskoga rata, te su do sada na toj lokaciji pronađena posmrtni ostaci četiri osobe, izvijestilo je u petak Ministarstvo hrvatskih branitelja

Nastavkom provedbe terenskih istraživanja na pravoslavnom groblju u Negoslavcima u četvrtak, 28. studenoga 2019. godine pronađeni su i ekshumirani posmrtni ostaci još jedne osobe, koji prema preliminarnim nalazima potječu iz razdoblja Domovinskoga rata, navodi se u priopćenju.

Posmrtni ostaci dviju osoba ekshumirani su 14. studenoga, a dan poslije još jedne osobe te su jučerašnjom ekshumacijom pronađeni posmrtni ostatci ukupno četiri osobe na lokaciji pravoslavnog groblja u Negoslavcima. Posmrtni ostaci će biti prevezeni na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagrebu radi daljnje obrade i identifikacije.

Najavljuje se da će Uprava za zatočene i nestale Ministarstva hrvatskih branitelja nastaviti s provedbom istraživanja na pravoslavnom groblju u Negoslavcima i drugim lokacijama za koje prikupljena saznanja ukazuju da su moguća mjesta prikrivenih grobnica iz Domovinskoga rata.

Hrvatska još traga za nepoznatim sudbinama 1.872 osobe nestale u Domovinskom rata, pri čemu najveći broj žrtava, njih 530, čine osobe s područja Vukovarsko-srijemske županije.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!