LJETO NE POPUŠTA

U narednih sedam dana vrijeme kao stvoreno za plažu

19.08.2018 u 07:38

Bionic
Reading

I dalje sunčano i vruće, no ne i posve stabilno bit će u narednih sedam dana, prognoza je Državnog hidrometerološkog zavoda (DHMZ). Lokalno će biti poslijepodnevnih pljuskova, ponajprije u Slavoniji, Lici i unutrašnjosti Dalmacije

Nedjelja će biti pretežno sunčana i vruća. Poslijepodne je lokalno moguć jači razvoj oblaka uz poneki pljusak i grmljavinu, uglavnom u gorskoj Hrvatskoj te unutrašnjosti Dalmacije. Vjetar na kopnu slab, povremeno umjeren sjeveroistočni. Na Jadranu prijepodne slaba i umjerena, mjestimice i jaka bura, potom zapadnjak i sjeverozapadnjak. Najviša temperatura uglavnom između 29 i 34 °C.

U ponedjeljak također pretežno sunčano i vruće. Moguć je i lokalni jači razvoj oblaka uz poneki pljusak, ponajprije u unutrašnjosti Dalmacije i na krajnjem jugu. Vjetar na kopnu slab i povremeno umjeren sjeveroistočni, a na Jadranu bura, podno Velebita s jakim udarima te sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti od 14 do 19, na moru od 21 do 26, a najviša dnevna uglavnom od 29 do 34 °C.

  • +4
Prognoza 19. - 25. kolovoza Izvor: Pixsell / Autor: Grgo Jelavic/PIXSELL

Slično vrijeme, sunčano i vruće, no ne i posve stabilno, zadržat će se i u narednim danima. Lokalno će biti poslijepodnevnih pljuskova, ponajprije u Slavoniji, Lici i unutrašnjosti Dalmacije.

  • +42
Ljeto na plažama diljem Hrvatske 2018. Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL