GRADONAČELNIK VENECIJE

'U mom gradu nikada neće biti parade homoseksualaca'

26.08.2015 u 20:29

Bionic
Reading

Gradonačelnik Venecije, koji se ovaj mjesec javno sukobio s rock zvijezdom Eltonom Johnom oko obiteljskih vrijednosti, izjavio je da nikada ne bi želio vidjeti paradu homoseksualaca u svom gradu dok je on na čelu svjetski poznatog grada u laguni, prenosi u srijedu Reuters

Luigi Brugnaro, poslovni čovjek iz redova desnog centra koji je za gradonačelnika Venecije izabran u lipnju, izjavio je za La Repubblicu da su gay parade 'vrhunac kiča'.

'U mom gradu nikada neće biti parade homoseksualaca. Neka paradiraju u Milanu ili ispred svojih domova', kazao je Brugnaro.

Skupina za ljudska prava homoseksualaca Arcigay svake godine u brojnim talijanskim gradovima održava tzv. parade ponosa, a posljednja je održana u Veneciji 2014. Arcogay je osudio izjave gradonačelnika Brugnara i optužio ga da šteti ugledu Venecije kao otvorenog, profinjenog grada.

'Venecija nije njegov grad. Trenutno vlada gradom, ali ne zadugo, s obzirom kakvu budalu radi od sebe', kazao je predsjednik skupine Flavio Romani. Prema njegovim riječima, Brugnaro je opsjednut tim pitanjem , no 'Venecija to ne zaslužuje'.