O NADANOVOM TROFEJU

'U lov na polarnog medvjeda ne možete bez 50.000 eura'

Bionic
Reading

U lov na polarnog medvjeda vam ne treba ići ukoliko u džepu nemate najmanje 50.000 eura, procijenio je za Slobodnu Dalmaciju jedan od najiskusnijih hrvatskih lovaca, vrijednost trofeja pronađenog u kući nedavno uhićenog Nadana Vidoševića

'U najmanju je ruku čudno, zapravo besmisleno, lovačke trofeje čuvati na skrovitome mjestu. Njihov jedini smisao i jest da ih se pokazuje, a u suprotnom su, bez obzira koliko novca lovac potrošio da bi do njih došao, sasvim bezvrijedni', kaže za Slobodnu Dalmaciju Ivica Budor, tajnik Hrvatskog lovačkog saveza.

Budor potvrđuje kako je Vidošević registrirani lovac, član HLS-a, no ne želi špekulirati o podrijetlu njegovih bunkeriranih trofeja. Ipak, neki drugi lovci, među kojima i Radoslav Bekavac, jedan od najiskusnijih hrvatskih lovaca, spremno su pristali razgovarati o polarnim i ostalim Vidoševićevim medvjedima.

'Medvjed kapitalac odstrijeljen u Hrvatskoj dođe 10.000 eura, a odstrijeljeni polarni medvjed znatno više. No, i prije samog lova, pri čemu vam nitko ne jamči da ćete ciljanu životinju uistinu uloviti, treba potrošiti puno novca na put do arktičkih predjela, recimo, Kanade, pa na opremu, suradnike, pa i na sam boravak u lovištu koji traje od 15 do 30 dana. Kad se povuče crta, u lov na polarnog medvjeda vam ne treba ići ukoliko u džepu nemate najmanje 50.000 eura', objašnjava Bekavac.

A u sličnom novčanom okviru kreće se i lov na mošusno govedo, koje - zar treba spominjati - Vidošević također ima u svojoj kolekciji.