NEPOVOLJNI UVJETI

U Lici, Slavoniji i Gorskom kotaru snijeg otežava vožnju

25.01.2015 u 10:30

Bionic
Reading

U Lici, Slavoniji i Gorskom kotaru snijeg otežava vožnju, a u drugim dijelovima zemlje kolnici su mokri i skliski od kiše. Vozače se upozorava da na put ne kreću bez zimske opreme. Zbog olujne bure za sav promet zatvorene su dionica autoceste A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje i državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački

Samo za osobna vozila otvorene su autocesta A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Delnica, Jadranska magistrala (DC8) između Senja i Svete Marije Magdalene te Paški most, izvijestio je u nedjelju ujutro Hrvatski autoklub. Zbog zimskih uvjeta, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok je za ostala vozila obavezna zimska oprema u Lici, Gorskom kotaru i središnjoj Hrvatskoj. Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja. U prekidu su trajektne linije: Prizna-Žigljen i Stinica-Mišnjak, i katamaranska linija Novalja-Rab-Rijeka.

U unutrašnjosti Hrvatske u nedjelju pretežno oblačno, mjestimice sa slabim snijegom ili susnježicom. Na Jadranu se očekuju sunčana razdoblja, a uz povremeno više oblaka uglavnom na južnom dijelu ponegdje može biti malo kiše. Vjetar povremeno umjeren, u gorju i unutrašnjosti Dalmacije i jak sjeverni i sjeveroistočni, a na Jadranu jaka i olujna bura, podno Velebita s orkanskim udarima. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od -2 do 2, a na Jadranu od 6 do 11 Celzijevih stupnjeva, navodi Državni hidrometeorološki zavod u vremenskoj prognozi za Hrvatsku za nedjelju.