'nada' vojnić

U Karlovačkoj županiji udvostručenje oboljelih, najviše ustanovi za ljude s mentalnim i psihičkim teškoćama

27.11.2020 u 13:40

Bionic
Reading

U protekla 24 sata u Karlovačkoj županiji utvrđena su u petak 202 nova slučaj zaraze koronavirusom, što je dvostruko više od do sada rekordnih 101, najviše u ustanovi za ljude s mentalnim i psihičkim teškoćama Nada u Vojniću

Od 202 slučaja 74 ih je u Centru za rehabilitaciju Nada u Vojniću, rekla je Hini načelnica Stožera Vesna Hajsan Dolinar, tamo je zaraženo 10 zaposlenika i 63 korisnika.

U Nadi je provedena radna izolacija, sedam dana je ustanova potpuno zatvorena, dogovoren je samo transport oboljelih do bolnice, pojave li se kod nekog teži simptomi.

Karlovačka županija ponudila je pomoć u opremi i za druge moguće potrebe, posebno za ispomoć u radu, no, Nada ima dosta ljudskih resursa, pa to za sada nije potrebno.

“Velika zahvalnost svim zaposlenicima koji uz žrtvu svojih obitelji pružaju i medicinsku i ljudsku pomoć ljudima s posebnim potrebama”, poručila je Hajsan Dolinar.

Županica Martina Furdek Hajdin poslala je putem medija apel građanima da budu savjesni, stanje u županiji nije alarmantno, ali vrijeme covida tek predstoji jer dolazi vrijeme blagdana i druženja.

Također je najavila da se manifestacija Advent u Karlovcu neće održati. “Svi smo mi covid redari, apeliram na svijest i savjest građana da s epidemiološkim mjerama nema labavo”, rekla je Furdek Hajdin.

Od ostalih zaraženih iz Karlovca ih je 49, Ogulina 22, Duge Rese 19, Slunja 10, Ozlja šest, po četiri imaju Generalski Stol, Rakovica i Krnjak, po dva Barilović, Tounj i Vojnić, te po jedan Draganić, Josipdol, Netretić, Plaški i Ribnik.

U Karlovačkoj županiji ukupno su do sada oboljele 2922 osobe a umrlo ih je 78.

U OB Karlovac dvije su osobe umrle, pacijent star 88 godina i pacijentica od 78 godina.

Na bolničkom liječenju je 51 pacijent, od kojih su dva na respiratoru. U bolnici u Ogulinu je 21 oboljeli.

U samoizolaciji je 826 ljudi, od kojih 60 djelatnika karlovačke i 48 djelatnika ogulinske bolnice.

Inspekcija u nadzoru 11 poslovnih subjekata u Karlovcu i Ogulinu nije utvrdila nepravilnosti.