crni dan

U Karlovačkoj županiji pet umrlih osoba, najviše u jednom danu

06.12.2020 u 12:36

Bionic
Reading

U Karlovačkoj županiji pet je osoba umrlo u tri tamošnje bolnice, što je najviše umrlih u jednom danu od početka pandemije covida. a 142 su nova slučaja zaraze, nedjeljni su podatci županijskog Stožera Civilne zaštite

Dosad je u toj županiji od covida 19 oboljelo 3987 ljudi, a umrle su 102 osobe.

Novoobolji su iz Karlovca (50), Ogulina (47), Duge Rese (17), Josipdola (10), a po nekoliko oboljelih imaju i Ozalj, Slunj, Barilović, Draganić, Krnjak, Plaški, Saborsko, Tounj i Vojnić.

Stožer je također izvijestio da su u broju od 142 nova slučaja zaraze osobe testirani na oba načina, PCR testovima i antigenskim testovima, jer je ECDC (Europski centar za kontrolu i prevenciju bolesti) izmijenio definiciju bolesti covid-19, što je danas stožerima potvrdio Hrvatski zavod za javno zdravstvo, pa se antigensko testiranje prihvaća kao potvrda bolesti.

  • +8
Odjel za COVID karlovačke bolnice Izvor: Pixsell / Autor: Kristina Štedul Fabac

S dijagnozom covid-19 u na u karlovačkoj bolnici je 51 pacijent, na respiratoru je njih šest, a u Ogulinu je hospitalizirano 39 osoba, od kojih je jedan pacijent na respiratoru. Iz dugoreške Specijalne bolnice za produženo liječenje svi covid pozitivni pacijentri sele se u bolnicu u Ogulin,  da bi bolnica u Dugoj Resi bila bez covidne zaraze.

U samoizolaciji je 1094 osoba.