DUBROVČANI U PROBLEMU ZBOG EU

U Ini tvrde da će još danas riješiti problem s prijevozom nafte i plina

02.07.2013 u 18:22

Bionic
Reading

Nakon članka prenesenog s Dubrovacki.hr, o potencijalnom problemu nestašice nafte i plina u Dubrovniku, oglasili su se u INA-i tvrdnjama da se to neće dogoditi bez obzira na probleme u transportu nakon ulaska u EU

Uslijed jučerašnjeg preopterećenja elektroničkih carinskih sustava došlo je do zastoja u provjeri carinskih dokumenata na graničnom prijelazu Neum, gdje su zadržane i cisterne INA-e - Industrija nafte d.d. - priznali su u Sektoru korporativnih komunikacija INA-e. Kažu da je to uzrokovalo manji poremećaj u opskrbi gorivom Eurosuper 98 Class na benzinskoj postaji Dubrovnik Grad i plinom za domaćinstvo na benzinskoj postaji Kupari.

'INA je odmah dio opskrbe preusmjerila na morsku rutu: trajektom koji vozi na relaciji Drvenik – Trpanj te koristeći alternativne rute prema Dubrovniku preko Korčule i Pelješca', ističu u priopćenju.

Dodali su da su sve ostale benzinske postaje u Dubrovniku opskrbljene svim vrstama goriva koja i inače imaju u svojoj ponudi: 'Uključujući i Eurosuper 95 benzinsko gorivo Euro V kvalitete, dok je plin za kućanstva dostupan na benzinskoj postaji Dubrovnik-Komolac', navodi se u priopćenju.

'S obzirom da su carinski elektronički sustavi ponovno u funkciji, normalizacija provoza kroz neumski koridor očekuje se tijekom današnjeg dana', kažu u INA-i.