LGBT PRAVA

'U ime obitelji' juriša na austrijsku zastupnicu

04.02.2014 u 14:24

Bionic
Reading

Građanska inicijativa U ime obitelji uputila je pismo hrvatskim zastupnicima u Europskom parlamentu u kojem ih poziva da glasuju protiv Izvješća austrijske zastupnice Ulrike Lunacek o kojem se odlučuje u utorak, zalažući se za jednakost svih građana pred zakonom, a protiv privilegiranja na temelju životnog stila, priopćili su iz ove građanske inicijative

'Izvješće o planu EU-a protiv homofobije i diskriminacije na temelju spolne orijentacije i rodnog identiteta' unazadilo bi jednaku zaštitu ljudskih prava za sve ljude, bez obzira na njihov spol, rasu, vjeroispovijest, svjetonazor ili životni stil. Sadržaj toga izvješća duboko se protivi jednakosti', smatraju iz inicijative U ime obitelji. Vjeruju da će se zastupnici pridružiti građanima cijele Europe u suprotstavljanju svakom obliku mržnje ili proizvoljne diskriminacije LGBT osoba. 'Svaka osoba ima jednaku vrijednost i dostojanstvo. Svaki građanin Europe jednak je pred zakonom', poručuju oni.

Međutim, navode dalje, ukazano je na mnoge probleme vezano za prijedlog plana gđe Lunacek, a izvješće je posljednjih tjedana primilo brojne kritike. 'Najveći je problem to što izvješće poziva na posebnu zaštitu i posebna prava za LGBT, a ne za sve građane. Građani diljem Europe iznimno su zabrinuti. U samo nekoliko dana više od 180.000 građana potpisalo je peticiju protiv ovog izvješća, među njima i građani RH', stoji u priopćenju inicijative U ime obitelji. Zbog svega navedenog izravno pozivaju 12 hrvatskih zastupnika u Europskom parlamentu da ozbiljno shvate ovu masovnu opoziciju i glasaju protiv izvješća, zalažući se za jednakost svih građana pred zakonom, a protiv privilegiranja na temelju životnog stila.

'Ovo izvješće bi unazadilo jednaku zaštitu ljudskih prava za sve ljude, bez obzira na njihov spol, rasu, vjeroispovijest, svjetonazor ili životni stil. Sadržaj izvješća duboko se protivi jednakosti. Ako želite obraniti jednakost svih građana, bez obzira na njihovo seksualno opredjeljenje, pozivamo vas da glasate protiv izvješća', stoji u pismu inicijative U ime obitelji.