BAJS U VIŠNJICI

'U Hrvatskoj se svugdje može razviti turizam'

  • Autor: Vinco Gazdik
  • Zadnja izmjena 09.04.2011 18:17
  • Objavljeno 09.04.2011 u 16:52
bajs

bajs

Izvor: tportal.hr / Autor: Vinco Gazdik

Ministar turizma Damir Bajs danas je u Višnjici, selu nadomak Slatine, Pustaru Višnjica proglasio nacionalnim pobjednikom projekta 'Europska destinacija izvrsnosti'. Akciju su provodili Ministarstvo turizma i Hrvatska turistička zajednica

U konkurenciji od 23 kandidata ovo se privatno imanje dvaju vlasnika, Ksenije Plantak i obitelji Perković, ističe po tome što je nekadašnje, potpuno zapušteno imanje predratnog Industrijsko poljoprivrednog kombinata pretvoreno u nadasve privlačno, prepoznatljivo hrvatsko turističko odredište.

'Višnjica je najbolji dokaz da se bilo gdje u Hrvatskoj može razviti turizam. Čak i tamo gdje ga do sada nije bilo. U nju je uloženo puno sredstava, volje i truda, te su u zamjenu za potpuno zapušteno područje ponudili cjelokupni turistički proizvod', rekao ministar Bajs.

U sklopu kompleksa na površini od 250 hektara dva su imanja i hotel sa 36 soba i četiri kongresne dvorane te restoran s autentičnom slavonskom i vegetarijanskom kuhinjom. Osim po ergeli arapskih konja i uzgoju jelena lopatara, Višnjica je poznata i po eko uzgoju batata i bukovača te ljekovitog bilja.

'Nadam se da će nam, nakon ovog priznanja, Država odobriti dugogodišnji zakup zemljišta kako bismo mogli graditi tematske jahačke staze kroz polja ljekovitoga bilja', rekla je Plantak.

U Višnjicu je do sada uloženo više od pet milijuna eura, u planu je izrada tvornice za preradu batata pa će uložiti još dva kako bi, u konačnici, umjesto sadašnjih tridesetak, ukupno imali pedeset zaposlenih radnika.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi