vrEMENSKA PROGNOZA

U Hrvatskoj danas postupno razvedravanje, ali u jednoj regiji očekuju se pljuskovi i grmljavina

03.04.2022 u 08:12

Bionic
Reading

U nedjelju se očekuje umjereno do pretežno oblačno, još ponegdje s oborinom. U Dalmaciji lokalno pljuskovi i grmljavina, a u unutrašnjosti malo kiše ili susnježice. Puhat će slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, a u Slavoniji i jak sjeverozapadni vjetar

Na većem dijelu Jadrana bura, podno Velebita jaka s olujnim udarima, a na jugu prijepodne jugozapadnjak. Najviša dnevna temperatura uglavnom od 5 do 8, a na Jadranu od 11 do 13 °C, prognozira Državni hidrometeorološki zavod.

Istočna Hrvatska

Većinom oblačno povremeno s kišom ili susnježicom, a lokalno i s malo snijega. Vjetar umjeren, mjestimice i jak sjeverozapadni. Najviša temperatura zraka od 4 do 7 °C.

  • +17
Nedjeljna špica Izvor: Cropix / Autor: Bozo Radic / CROPIX

Središnja Hrvatska

Umjereno do znatno oblačno. Uglavnom u prvom dijelu dana mjestimice slabe oborine na granici kiše i snijega. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Najviša dnevna temperatura zraka od 6 do 9 °C.

Gorski kotar i Lika

Promjenljivo oblačno ponegdje uz mogućnost slabe susnježice ili slabog snijega. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Najviša temperatura od 2 do 6 °C.

  • +2
Vremenska prognoza Izvor: Screenshot / Autor: DHMZ

Istra

Djelomično sunčano uz promjenljivu naoblaku. U prvom dijelu dana puhat će umjerena do pojačana, ponegdje i jaka bura, a poslijepodne će postupno slabjeti. More će biti malo, u prvom dijelu dana do umjereno valovito. Najniža temperatura zraka bit će od 2 do 5 °C, najviša dnevna od 9 do 11 °C.

Sjeverni Jadran

Djelomice sunčano s promjenljivom naoblakom. Puhat će umjerena, podno velebita jaka do olujna bura. Najviša temperatura od 10 do 13 °C.

Dalmacija

Promjenljivo oblačno mjestimice s kišom, a na krajnjem jugu i pljuskovima s gramljavinom. Puhat će umjerena do jaka bura, a na jugu prijepodne jugozapadnjak. Najviša temperatura od 10 do 13 °C.

Biometeorološka prognoza

Iako neće biti sasvim povoljne, biometeorološke prilike će se tijekom dana postupno popravljati. Najmanje povoljne bit će na krajnjem istoku i jugu zemlje. Postupno razvedravanje u drugom dijelu dana meteoropatima će donijeti i bolje raspoloženje i primjereniju koncentraciju u odnosu na prethodne dane. Zbog niskih temperatura zraka u jutarnjim, te osobito u večernjim satima u unutrašnjosti, kronične srčane i plućne bolesnike upozoravamo na primjerenu zaštitu od hladnoće.