OŠTAR ODGOVOR

U HDZ-u bijesni zbog Milanovićeva uvjeta

08.12.2015 u 16:08

Bionic
Reading

HDZ se osjetio prozvanim nakon što je predsjednik SDP-a Zoran Milanović postavio uvjet po kojem SDP ne može ići u koaliciju 'ni s jednom strankom koja u svojim redovima, u Saboru, u lokalnoj vlasti (...) ima osobe koje su pravomoćno optužene za ozbiljna kaznena djela'

U priopćenju iz HDZ-a navode da Milanović itekako zna da na kandidacijskim listama Domoljubne koalicije za Hrvatski sabor nije bilo nijedne osobe sa sudski potvrđenom optužnicom. Dalje navode da Milanović - kao uostalom cijela hrvatska javnost - itekako zna da su se članovi HDZ-a uoči parlamentarnih izbora obvezali da će podnijeti ostavku na sve stranačke dužnosti čim i ako optužnice protiv njih postanu pravomoćne.

'Naša je stranka više puta rezolutno ponovila to stajalište premda s pravom sumnjamo u pravosudne manipulacije pod SDP-om vlasti: dovoljno je samo prisjetiti se, primjerice, činjenice da je član Predsjedništva HDZ-a Oleg Butković bio nepravedno optužen i mjesecima razvlačen po režimskim medijima kao nevina žrtva Milanovićeva represivnog aparata', poručili su iz HDZ-a.

Naglasili su da zbilja treba imati obraza postavljati, makar i fingirano, takav uvjet nakon što je Milanović na lokalnim izborima zdušno podržavao Andru Vlahušića, pravomoćno osuđenog za zlouporabu položaja i ovlasti, ili Željka Sabu, tada prvostupanjski osuđenog za pokušaj podmićivanja.

'U međuvremenu na zatvorsku kaznu osuđeni Sabo, zanimljivo, uopće nije smetao Milanoviću ni dok je s njim stupao u vukovarskoj Koloni sjećanja', priopćili su iz HDZ-a. Nabrojili su još nekoliko primjera kako pišu 'Milanovićeva licemjerja i lažljivosti'. Navedimo još samo dva.

'SDP-ov Hrvoje Lucić postao je uz Milanovićevu potporu načelnik Općine Gunje, a i kao zaslužni partijski kadar ostao je raditi u Hrvatskim šumama, premda je također bio pravomoćno osuđen za zlouporabu položaja i ovlasti i Frane Lozić je pak kao načelnik Općine Milna u drugom stupnju bio osuđen na dvije godine zatvora zbog raznih kaznenih djela povezanih s gospodarskim kriminalom, nesavjesnim poslovanjem i krivotvorenjem službenih isprava, ali Milanović nikada od njega nije zatražio ostavku. Štoviše, predsjednik SDP-a ga je kandidirao i na novim izborima', podsjećaju iz HDZ-a.

Navode da kada su Milanovića novinari upitali za slučaj dubrovačkog gradonačelnika u kontekstu novopostavljenog 'uvjeta SDP-a', Milanović je odgovorio da 'to nije teško kazneno djelo'.

'Znači, prema njegovim dvostrukim kriterijima, ispada da su nedokazane sumnje i nepotvrđene optužnice 'teže djelo' od dokazanih zlouporaba i pravomoćnih presuda. Kakve li besramnosti! Licemjerni se Milanović pritom ni riječju još nije oglasio o nalazu Državnog ureda za reviziju o iščeznuću 16 milijardi kuna iz DUUDI-ja te o tome da je njegov miljenik Mihael Zmajlović isforsiranim preseljenjem u Zagreb Tower milijunski oštetio porezne obveznike. Tko o čemu - Milanović o poštenju!' zaključuju u HDZ-u.