OŠTEĆENI JOŠ JEDNOM

U Hajduku bijesni: 'Kaznite Bebeka godinom suspenzije!'

28.02.2013 u 16:21

Bionic
Reading

Čelnici Hajduka Marin Brbić i Vinko Radovani ogorčeni su suđenjem Ivana Bebeka u derbiju, smatraju kako su drastično oštećeni, te najavljuju nove žalbe Sudačkoj komisiji, HNS-u...

Očekivano, nedosuđeni jedanaesterac u derbiju podigao je tenzije u nebo, a čelnici Hajduka poručuju kako je vrijeme da odgovorni povuku konkretne poteze. 'Ljudski je griješiti, naravno da i sudac može pogriješiti, ali za svoje greške mora snositi i posljedice. Nama je primjerice pogreška suca Bebeka donijela znatne financijske probleme, nedostajati će nam po par tisuća gledatelja na svakoj slijedećoj utakmici, jer više nismo bodovno blizu Dinama' kazao je predsjednik Hajduka Marin Brbić i pojasnio:

'Za vjerovati je da bi iz kaznenog udarca izjednačili na 2:2, a da je Vrsaljko dobio drugi žuti ili crveni karton, ne bi dalje bio u terenu. Stvorila bi se objektivna situacija da dođemo ne samo do jednog, nego i do sva tri boda, a onda bi razlika u odnosu na Dinamo bila pet, a ne jedanaest bodova kao sada. Kad tome dodamo i ostale ovosezonske pogreške, primjerice protiv Lokomotive i Rijeke, ta bi razlika bila još i manja'

U Hajduku su ogorčeni već duže vrijeme. 'Oštećeni smo i u Koprivnici za čisti gol, sjetite se Rijeke i Križarićevog jedanaesterca koji nije postojao…. I što se dogodilo? Križarić je jedno kolo sudio u Drugoj ligi i vraćen je natrag. Mi nemamo puno mogućnosti, ali inzistirati ćemo na najoštrijim sankcijama za one koji griješe' zaključio je Brbić.

Hajdukov odvjetnik Vinko Radovani slikovito je opisao ono što se događa. 'Psi laju, a karavane prolaze. Ali sve dok ima pasa koji laju, te karavane će sve teže i teže prolaziti, a vidimo da su se pojedine kompozicije iz karavne počele odcjepljivati. Nećemo ostati samo na lajanju, mi ćemo i gristi' kazao je Radovani, koji je najavio da će Hajduk zatražiti najoštrije kazne za Bebeka i njegove pomoćnike.

'Inzistirati ćemo da sudačka komisija poduzme sve što je potrebno da se krivci utvrde i kazne. Bebek ili Vučemilović su napravili težak previd, ne možemo tvrditi da je to bilo namjerno, jer nemamo dokaza, ali ukoliko se radi o namjeri, to bi moglo rezultati i poništenjem utakmice, jer tako stoji u članku 80. Pravilnika o natjecanju HNS-a. Na žaklost mi sudce ne možemo tužiti redovnim sudovima zbog izravne štete, no možemo inzistirati na kaznama i osim Sudačkoj organizaciji i HNS-u, možemo se žaliti i Uefi, koja nas i onako ne cijeni. Svjesni smo da je ovo Sizifov posao, no nećemo odustati. Teško je uprijeti prstom i bez dokaza reći tko stoji iza svega ovoga, ali hrvatskoj javnosti je to kristalno jasno' zaključio je Radovani.