vukovarsko-srijemska županija

U grobnici pronađenja velika količina oružja, streljiva i minsko-eksplozivnih naprava

24.05.2019 u 10:15

Bionic
Reading

Velika količina količina oružja, streljiva i minsko-eksplozivnih naprava pronađena je prilikom otvaranja grobnice osobe koja je preminula 1945. godine, na dubini od 20 do 75 centimetara, u četvrtak na mjesnom groblju u Borovu

Kako stoji u priopćenju Policijske uprave vukovrasko-srijemske pronađeno je sljedeće: četiri automatske puške (kalašnjikov), tri poluautomatske puške, dvije puške M-48, ručni raketni bacač, 17 ručnih bombi, 36 komada vojnog eksploziva TNT od 200 grama, 500 grama plastičnog eksploziva, tri protuoklopne mine, devet upaljača za protuoklopne mine, 20 m sporogorećeg štapina, nekoliko tisuća komada različitog streljiva, uređaj za detekciju radioaktivnosti, više komada nabojnika za automatske i poluautomatske puške.

Oružje, streljivo i minsko-eksplozivne naprave naknadno će biti uništeni, a o događaju je izvješćeno Državno odvjetništvo u Vukovaru.

Policija podsjeća sve građane kako je preventivna akcija 'Manje oružja, manje tragedija' i dalje u tijeku, stoga se pozivaju građani koji posjeduju bilo kakvo eksplozivno sredstvo, vatreno oružje ili streljivo, da ga dragovoljno predaju, bez straha od ikakve sankcije.