NAPAD NA VELEPOSLANSTVO

U Gornjoj Maoči uhićena još jedna osoba

08.11.2011 u 19:52

Bionic
Reading

Policija u Bosni i Hercegovini uhitila je još jednu osobu koja se povezuje s napadom na veleposlanstvo SAD u Sarajevu počinjenim krajem listopada, potvrdilo je u utorak državno odvjetništvo BiH koje vodi istragu o tome slučaju

Kako je objašnjeno, po nalogu državnog odvjetništva policija je tijekom dana pretražila više lokacija u selu Ošve kod Maglaja u središnjoj Bosni te u samom Maglaju, a slična akcija izvedena je i u Gornjoj Maoči kod Brčkog gdje je i uhićena četvrta osoba osumnjičena za sudjelovanje u terorističkom napadu od 28. listopada.

Ošve i Gornja Maoča poznati su kao mjesta koja okupljaju pristaše radikalnog islamskog pokreta vehabija, kojemu pripada i Mevlid Jašarević (23), počinitelj napada na američko veleposlanstvo u Sarajevu.

Jašarević, koji je ranjen tijekom policijske intervencije nalazi se u zatvoru u Sarajevu i protiv njega se vodi istraga.

Kao i za njega, sud BiH je odredio jednomjesečni pritvor i za Dinu Pečenkovića iz Maoče te Muniba Ahmetspahića iz Zenice.

Oni su uhićeni za pomaganje Jašareviću, a utvrđeno je kako su ga njih dvojica dovezli u Sarajevo iz Maoče na dan napada.