DIPLOMATSKI IZVORI

U Gazi je ubijeno više hrvatskih državljana?

03.11.2023 u 22:14

Bionic
Reading

U pojasu Gaze najvjerojatnije je ubijen hrvatski državljanin, a Dnevnik Nove TV od hrvatskih diplomatskih izvora neslužbeno doznaje da to po svemu sudeći nije jedina osoba s hrvatskom putovnicom koja je ondje poginula.

U četvrtak je iz pojasa Gaze u Egipat prešlo 22 hrvatskih državljana, među kojima je veći broj djece. U Gazi je ostalo još 25 ljudi s hrvatskom putovnicom koji nisu bili na popisu prijavljenih za evakuaciju. Ministarstvo vanjskih poslova ima i informaciju kako su neki od njih poginuli.

Ranije u petak, ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman rekao je da je 'navodno' jedan hrvatski državljanin ubijen. Grlić Radman je kazao da su svi 'Hrvati koji su tražili evakuaciju odnosno repatrijaciju zbrinuti' te su od četvrtka na 'sigurnom u Kairu'.

Napad na bolnicu u Gazi Izvor: Profimedia / Autor: AA / AFP / Profimedia

Iz diplomatskih izvora Dnevnik Nove TV doznaje da je poginula muška osoba koja je s vrlo visokom vjerojatnošću usmrćena na sjeveru Gaze, gdje već tjednima traju najintenzivnija razaranja.

Tportal je i na WhatsAppu

Želite dobivati najvažnije vijesti dana na WhatsApp: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati' 

Provjeravaju se i informacije kako je poginuo veći broj hrvatskih državljana. Diplomatski izvori naglašavaju da komunikacija s kontaktima u Gazi ide vrlo teško.