JEDVA SE DIŠE OD SMRADA

U Dugavama na vrućini trunu 23 tone mesa dok je vlasnik na moru

22.08.2013 u 19:34

Bionic
Reading

U zagrebačkim Dugavama zbog kvara na hladnjači na vrućini trune 23 tone mesa u tvornici 'Ante Jurković'. Inspektori su na terenu, građani se guše u smradu, a vlasnik koji je mjesec dana na moru poručuje: To je sabotaža

Nesnosni smrad širio se iz mesno-prerađivačke tvornice 'Ante Jurković' u vlasništvu Nevena Jurkovića. Susjedi su u srijedu ujutro pozvali inspekciju, Veterinarski fakultet i policiju. U međuvremenu je u tvornicu došao vlasnikov sin i otvorio je. Prizor je šokirao sve koji su ušli u prostoriju. Ondje su istrulile 23 tone mesa koje se nalazilo u hladnjačama, pišu 24sata

'Jedva dišemo, a mušterije se žale, ne možemo raditi', kažu radnici čistionice u susjedstvu tvornice.Vlasnikovi prijatelji pokušali su pomoći u čišćenju, ali čim su ušli u tvornicu, pozlilo im je i morali su istrčati. Ubrzo su stigli i djelatnici tvrtke za zbrinjavanje životinjskog otpada Agroproteinke, koji od teškog mirisa nisu ni htjeli ući u prostorije dok netko to ne počisti.

'Ondje je pola metra taloga sukrvice, vode, kože i masti. Plinovi koji isparavaju zbog truleži zahtijevaju posebnu opremu za čišćenje. Iz prostora treba hitno iznijeti trulo meso zbog opasanosti od trovanja. Ne zna se ni koliko je meso staro i odakle je, što nam može reći samo vlasnik, koji je na moru', rekao je inspektor Branko Zbodulja.

'Izgleda da su se pokvarili motori hladnjače i nije se upalio alarm. Mislim da je to sabotaža', tvrdi vlasnik, koji je mjesec dana na moru. 'Alarm se upalio prije neku večer, ali su došli zaštitari i ugasili ga', opovrgavaju ga susjedi.

'Meso treba odvesti u posebnim kontejnerima. Treba napraviti dezinfekciju, dezinsekciju i deratizaciju. Vlasnik je trebao isprazniti hladnjače prije odlaska na odmor', kaže inspektor.