KAO ZA VRIJEME RATA

U Dubrovniku osim struje nestaje i voda

16.12.2009 u 14:25

Bionic
Reading

Dubrovčane, koje ova situacija podsjeća na ratnu 1991, brine i postupno nestajanje vode u dijelovima grada u kojima pumpe rade na struju. Predio Nuncijate i gornjih sela u Župi dubrovačkoj već je ostao bez vode, a i u drugim dijelovima dolazi do laganog pada pritiska vode

Zamjenica gradonačelnika Tatjana Šimac-Bonačić još je jutros apelirala da se djeca ne šalju u vrtiće i škole, a i dosta drugih poslovnih objekata zatvorilo je svoja vrata.

Dio trgovina ipak radi, a najtraženiji su artikli kruh, voda i svijeće. Električna energija na dubrovačko područje će možda doći tek večeras. Naime, čitava nova trafostanica u Komolcu je izgorjela, pa u HEP-a pokušavaju napajanje za to područje prebaciti na staro postrojenje.

'Sada radimo na provizornom rješenju koje bi barem nekim dijelovima Dubrovnika večeras vratilo struju. Apeliramo na sve građane da smanje potrošnju kada struja dođe, pogotovo da ne pale grijalice', rekao je Zoran Sinovčić iz HEP-ova operativnog područja Split koje je preuzelo brigu za popravak trafostanice.

Inače, ova je trafostanica napravljena 2007, a vrijedila je 15 milijuna kuna. Još uvijek nisu poznati uzroci požara, piše Večernji.hr.