određen termin

U četvrtak Milanović i Plenković zajedno za stolom na sjednici Vijeća za obranu

19.05.2021 u 19:06

Bionic
Reading

Glasnogovornik Ureda predsjednika Nikola Jelić je objaviona Twitteru da će se sjednica Vijeća za obranu, koju su sazvali predsjednik Republike Hrvatske i predsjednik Vlade RH, održati, u četvrtak 20. svibnja, u Uredu predsjednika na Pantovčaku.

Podsjetimo, predsjednik republike Zoran Milanović je izjavio kako se nada da će premijer Andrej Plenković uskoro donijeti odluku o tome kojeg će ponuđača izabrati za nabavku višenamjenskih borbenih zrakoplova.

"Pola godine je trebalo premijeru da okupi svoje ministre i ministra branitelja, pa se nadam da će uskoro odlučiti. Treba se naći i Vijeće za obranu", rekao je novinarima Milanović prilikom posjeta Međimurskoj županiji.

Zbog toga je i poslao dopis premijeru da se taj sastanak održi. 

"Tu odluku bi trebalo donijeti na Vladi, što znači da bi prije toga trebalo održati sjednicu Vijeća za obranu. Ja sam to inicirao, to je mogao i premijer napraviti, ako se ne održi onda će Vlada valjda donijeti odluku bez toga. Siguran sam da će Ustavni sud reagirati oko toga", kazao je Milanović.

Premijer je udovoljio predsjedniku i ponudio mu dva termina za sastanak Vijeća za obranu. Na koncu je sastanak uglavljen za četvrtak.