U spomen TATJANI KRAJAČ

U Centru Silver dodijeljena nagrada nazvana po preminuloj reporterki i urednici Dnevnika Nove TV

16.12.2019 u 21:31

Bionic
Reading

U ponedjeljak navečer u Centru Silver za rehabilitaciju pasa dodjeljena je nagrada 'Godišnje priznanje za poseban doprinos programu socijalizacije' koja je nazvana po prerano preminuloj novinarki i urednici Dnevnika Nove TV. Tatjana Krajač je također imala psa na socijalizaciji te je ulagala veliki napor kako bi pomogla u širenju ideje volontiranja

Najsocijalizatori godine su članovi obitelji Rožić kroz čiji dom je prošlo 50 pasa za socijalizaciju, a u njihovoj se kući okotilo više od 50 budućih pasa pomagača te su jedni od najaktivnijih volontera centra.

Preminula novinarka i urednica Nove TV, Tatjana Krajač je činila sve kako bi se razvijala svijest o psima pomagačima te ozbiljnoj ulozi koju oni imaju u životima korisnika. Ovim događajem želi se nastaviti njihova zajednička priča uz veliku želju da i dalje kroz njene ideje bude uz njih.

'Tatjana Krajač bila je jedan od volontera i socijalizatora psiću Fari, a to je i jedan od razloga zašto je ova nagrada važna za Silver, rekao je ravnatelj Centra Marijan Alfonso Sesar za Novu TV. Dodao je kako je Tatjana Krajač ostavila dubok trag na njihovim životima ne samo kao volonter, nego kao i prijatelj.

'Smatrali smo važnim odati joj počast dodijeljujući nagradu koja nosi njezino ime osobama koje su u tekućoj godini bili volonteri u programu socijalizacije i ostvarili velika postignuća, ali su imali i najveći broj pasa na socijalizaciji', kaže Sesar.

U Centru SIlver trenutno je 38 aktivnih volontera (od kojih 20 čekaju svog psića) i svi će svoje obaveze podrediti plemenitim životinjama za koje znaju da će morati rastati, ali zbog višeg cilja.