u tešnju

U BiH i 25. slučaj zaraze koronavirusom, dvoje ozdravilo

17.03.2020 u 06:25

Bionic
Reading

U Bosni i Hercegovini registriran je u ponedjeljak 25. slučaj zaraze koronavirusom (COVID-19) kod muškarca iz Tešnja koji se nedavno vratio iz Italije, dok se dva pacijenta smatraju izliječenim, potvrdile su zdravstvene vlasti te zemlje

Muškarac koji se nedavno vratio iz grada Vicenze (regija Veneto) u Tešanj odmah je otišao u izolaciju. Po osobnim tvrdnjama, nije imao kontakt s drugim osobama. Ministar zdravstva Zeničko-dobojske županije Adnan Jupić je potvrdio medijima kako je bio pozitivan test na koronavirus kod ovoga muškarca. On će iz kućne izolacije biti prebačen u izolatorij Županijske bolnice u Zenici, a tijekom utorka će biti pregledane i osobe koje su bile u blizini ovoga pacijenta.

  • +10
Koronavirus ispraznio ulice hrvatskih gradova Izvor: Cropix / Autor: Damjan Tadic / CROPIX

Najveći broj oboljelih, njih 20, registriran je na području Republike Srpske (RS), dok je petero zaraženih u Federaciji BiH. Zdravstene vlasti u BiH potvrdile su u ponedjeljak kako su dvije osobe izliječene od COVID-19 na području RS-a.

Epidemiolozi smatraju kako bi broj zaraženih u predstojećem razdoblju mogao rasti zbog čega će Vijeće ministara BiH najvjerojatnije sutra proglasiti izvanredno stanje u cijeloj zemlji, te dodatno pojačati nadzor granice.