USPJEH POLICIJE

U akciji 'Kobra' palo 12 dilera

29.12.2008 u 15:07

Bionic
Reading

Zbog osnovane sumnje da su počinile kažnjivo djelo zloporabe droga policija je kazneno prijavila 12 osoba s područja Vinkovaca, Zagreba i Osijeka

VINKOVCI- Njih pet je u pritvoru odlukom istražnog suca Županijskoga suda u Vukovaru, a za dvjema osobama su raspisane tjeralice.

 

Prijave su rezultat višemjesečne akcije kodnoga naziva 'Kobra' koju je provodio Odjel kriminalističke policije. 'Kriminalističkom obradom nad više osoba s područja Vinkovaca, Zagreba i Osijeka kao i drugim izvidima kaznenih djela utvrđeno je da su te osobe drogu nabavljale u BiH radi preprodaje', stoji u policijskom priopćenju.

 

Također se navodi da su uličnom preprodajom najmanje 400 grama heroina i kokaina ostvarili protupravnu imovinsku korist od najmanje 150.000 kuna.

 

Tijekom premetačine stanova i osobnih automobila navedenih osoba policija je zaplijenila još 180 grama heroina i kokaina, 12.000 kuna, digitalnu vagu, više mobitela i SIM kartica, a pronađeno je i 930 kutija cigareta te određene količine odjeće, sve namijenjeno preprodaji.