SLUČAJ NA HAŠKOM SUDU

Tužio Izrael zbog razapinjanja Isusa Krista

31.07.2013 u 20:39

Bionic
Reading

Kenijski odvjetnik Dola Indidis predao je tužbu Međunarodnom sudu pravde u Haagu zbog nezakonitog suđenja i razapinjanja Isusa Krista. Među onima koje smatra odgovornim je i država Izrael, izvijestio je kenijski list Nairobian

Odvjetnik Dola Indidis, bivši glasnogovornik suda u Keniji, tuži i rimskog cara Tiberija, Poncija Pilata, židovske vođe, kralja Heroda, Italiju i Izrael.

'Dokazi se i danas nalaze u Bibliji, a Bibliju ne možete diskreditirati', rekao je Indidis za Kenyan Citizen News.

Osobe koje Indidis proziva za nezakonito suđenje mrtve su već više od 2.000 godina, ali odvjetnik tvrdi da države u čije su ime djelovali moraju snositi odgovornost.

'Pokrenuo sam slučaj jer je moja dužnost da zaštitim ugled Isusa i otišao sam na Međunarodni sud pravde u potrazi za pravdom za čovjeka iz Nazareta', izjavio je Indidid za Nairobian. 'Selektivno i zlobno gonjenje Isusa prekršilo je njegova ljudska prava putem lošeg postupanja suda, zloupotrebe položaja i predrasuda', dodao je odvjetnik.

Indidis je u tužbe uključio Izrael i Italiju jer su te dvije zemlje svojedobno u svoje zakonodavstvo inkorporirale zakone Rimskog Carstva koji su bili na snazi u vrijeme razapinjanja Krista.

Glasnogovornik Međunarodnog suda pravde rekao je da taj sud nije nadležan za ovakav slučaj.

'Međunarodni sud pravde rješava međudržavne sporove. Nije čak ni teoretski moguće da razmotrimo ovaj slučaj', rekao je glasnogovornik.