BUDUĆI DRŽAVNI ODVJETNIK

Turudić: Poznat sam kao neovisan. Ma kako zvučalo patetično, borim se za opće dobro

30.01.2024 u 19:33

Bionic
Reading

Kandidat za prvog čovjeka DORH-a Ivan Turudić gostovao je u Dnevniku HRT-a. Istaknuo je da mu je motiv za javljanje na tu funkciju bio javni interes. Ako bude izabran rekao je da će biti samostalan i neovisan te da je poznat po tome.

Turudić kaže da je sudac već 33 godine. Vidio je javni poziv za funkciju glavnog državnog odvjetnika i odlučio se javiti. Nitko mu, kaže, nije rekao da se javi, već se htio okušati u tom poslu.

'Motiv mi je bio javni interes, za neko opće dobro, ma kako to zvučalo patetično u ovim neviteškim vremenima', kazao je za HRT.

Na tvrdnje oporbe da je HDZ-ov čovjek, rekao je da ne bi baš s njima polemizirao.

  • +3
Ivan Turudić Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

'To oni smatraju. Kad bih rekao najveću istinu na svijetu, oni je ne bi prihvatili', rekao je i dodao kako se s nekim od tih ljudi ne može diskutirati te da njih vodi mržnja, odijum.

'Oni imaju ormariće u koje spremaju ljude, mene su spremili u jedan ormarić. Ja se protiv toga niti ne želim boriti. Ako postanem glavni državni odvjetnik, bit ću samostalan i neovisan, kao što sam bio i u svom sudačkom vijeku. Poznat sam po tome. Niz odvjetnika je istupalo u javnosti, nitko nije osporio moju samostalnost i moju stručnost', kaže Turudić.

Cijelo gostovanje pogledajte u nastavku.