DUBROVNIK ZANIMLJIV I ZIMI

Turci navalili u studenom, Španjolci stižu u prosincu

03.12.2010 u 13:03

Bionic
Reading

Dubrovnik je ukupno posjetilo 15.600 gostiju u studenom, što je 50-postotno povećanje u odnosu na isti mjesec prošle godine. Tako dobar rezultat ostvaren je prije svega zahvaljujući organiziranim dolascima gostiju iz Turske koji su proveli svoj blagdan u Dubrovniku

Prvi prosinački vikend obilježit će dolazak španjolskih skupina turista posredstvom agencija Travel Europe, Kompas i Atlas, koje će čarter letovima dovesti više od 700 gostiju s tog Dubrovniku vrlo važnog tržišta.

Gosti će boraviti u svim otvorenim hotelima, a uz bogat izletnički program koji su priredile agencije organizatori, na Božićnom sajmu imat će se prigode upoznati s ponudom tradicionalnih suvenira i slastica. Španjolski gosti odabrali su Dubrovnik za svoj kratki zimski odmor koji je povezan uz dan španjolske državnosti 6. prosinca.

To potvrđuje i dolazak šest čartera iz Španjolske za blagdan Sv. Nikole. Također, očekuju se dva čartera iz Italije. Prije proslave Nove godine dolazi ukupno šest čartera, i to iz Španjolske, Bugarske, Turske i Portugala, priopćeno je iz dubrovačkog ureda Turističke zajednice.