MEĐUNARODNI UHIDBENI NALOG

Tunis traži uhićenje Arafatove udovice zbog korupcije

  • Autor: tportal.hr/hina
  • Zadnja izmjena 31.10.2011 18:01
  • Objavljeno 31.10.2011 u 17:52
Jaser Arafat

Jaser Arafat

Izvor: Reuters / Autor: Reuters

Tunisko pravosuđe izdalo je međunarodni uhidbeni nalog protiv Suhe Arafat, udovice bivšeg palestinskog čelnika Jasera Arafata, zbog optužbi za korupciju, navode tuniski mediji

Prvostupanjski sud u Tunisu izdao je uhidbeni nalog protiv Suhe Arafat, kazao je glasnogovornik ministarstva pravosuđa Kadhem Zin El Abidin, ne navodeći motive takve odluke.

Suha Arafat je telefonom za AFP s Malte opovrgnula sve optužbe za korupciju. 'Odbacujem sve optužbe koje se protiv mene iznose u tisku', rekla je Arafat, dodajući da će 'njezin odvjetnik tuniskim vlastima pokazati dokumente' koji će je osloboditi krivnje.

Prema tuniskim medijima, udovicu palestinskog čelnika kazneno se goni zbog korupcije u aferi 'Međunarodna škola Kartage' koju je osnovala u proljeće 2007. s Leilom Trabelsi, bivšom prvom damom Tunisa, u sjevernom predgrađu Tunisa.

Osnivanje te škole izazvalo je zatvaranje ugledne ustanove, škole Louis Pasteur-Bouebdeli.

Prema tuniskom tisku, neslaganje između Leile Ben Ali i Suhe Arafat je ubrzo došlo na vidjelo.

Tuniski predsjednik Zin El-Abidin Ben Ali 14. kolovoza 2007. oduzeo je Suhi Arafat tunisko državljanstvo, dobiveno u rujnu 2006. Ona je tada napustila Tunis i otišla na Maltu.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!