REPUBLIKA SRPSKA

Tučnjava u skupštini zbog poplave

14.06.2014 u 15:57

Bionic
Reading

Zastupnik oporbene Srpske demokratske stranke (SDS) fizički se u subotu sukobio s dvojicom zastupnika Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorada Dodika u stanci zasjedanja Narodne skupštine Republike Srpske u Banjoj Luci tijekom koje se stranke međusobno žestoko optužuju oko toga tko je krivac za velike posljedice nedavnih poplava koje su zadobile katastrofalne razmjere

Po medijskim navodima, tijekom jedne od stanki skupštinskog zaasjedanja zastupnik SDS-a Miladin Stanić fizički je na skupštinskom hodniku nasrnuo na zastupnika SNSD-a Sinišu Dodika zamjerivši mu zbog jedne od ranijih rasprava. Zahvaljujući reagiranju drugih kolega zastupnika spriječen je fizički obračun.

Samo nekoliko minuta kasnije Stanić je u skupštinskoj dvorani nogom udario drugog SNSD-ovog zastupnika Milana Kovača.

Predsjednik Narodne skupštine RS-a Igor Radojičić osudio je napad SDS-ovog zastupnika kazavši da se današnja sjednica treba baviti time kako pomoći ljudima pogođenim poplavama, a ne međusobnim tučama i svađama navevši da je po prvi put otkako postoji Narodna skupštine Republike Srpske zabilježen fizički sukob.

Incidentni Stanić je i na početku skupštinskog zasjedanja dobacio premijerki Republike Srpske (RS) Željki Cvijanović da ženama treba gledati u noge, zbog čega je ona zatražila ispriku te napustila zasjedanje na koje se, zajedno s drugim ministricama, kasnije vratila objašnjavajući da je važnije donijeti mjere potpore ugroženima od poplava od stranačkih obračuna.

Vladajući SNSD i oporbeni SDS žestoko se međusobno optužuju u skupštinskoj dvorani, uz česte prekide i replike, oko toga tko je kriv za nedavne poplave i posljedice ogromnih razmjera. SDS optužuje entitetske vlasti da nisu poduzele potrebne mjere da se spriječe velike štete, dok zastupnici vladajućeg SNSD-a ističu da su gradonačelnici Doboja i Bijeljine, koji su iz SDS-a, najviše zakazali u obrani od poplava zbog čega je entitetska vlada bila privremeno imenovala povjerenike za te gradove.