UZ HRVATSKU GRANICU

Tuča poharala Krško, pogledajte štetu na automobilima i kućama

14.07.2023 u 10:25

Bionic
Reading

Veći dio Slovenije u četvrtak se našao pod snažnim nevremenom, neka mjesta ostala su bez struje, stabla su padala na ceste, a neke od njih su i zatvorene, piše slovenski Dnevnik. Jak vjetar rušio je stabla, a bilo je i tuče. Ponegdje su zbog posljedica nevremena zatvorene lokalne i državne ceste, a tisuće kućanstava ostalo je bez struje

Najjači udari vjetra prelazili su 100 kilometara na sat, a valovi nevremena kosili su dijelove Slovenije u više navrata. U četvrtak poslijepodne sjeveroistočni dio zemlje zahvatilo je jače nevrijeme s tučom. Ni Posavje nije bilo pošteđeno, tuča je probijala krovove zgrada i razbijala stakla na vozilima.

  • +12
Krško: Tuča napravila štetu na automobilima i stambenim objektima Izvor: Pixsell / Autor: Goran Rovan /F.A. BOBO

Vatrogasci i druge postrojbe na terenu uklanjali su srušena stabla, pokrivali kuće koje su ostale bez krova, ispumpavali vodu iz objekata. U Krškom je tuča uništila starija krovišta i salonit ploče. Uništena su i mnoga vozila, razbijena su vjetrobranska stakla. Najviše dojava o šteti bilo je iz Starog Krškog, Vidma i Leskovca kod Krškog.

Izvor: Društvene mreže / Autor: youtube

Prema podacima slovenog Centra za informiranje, ujutro je najsnažnije nevrijeme bilo u Pomurju, a o poplavljenim objektima, brojnim srušenim stablima i nestanku struje javljali su i iz Gorenjske, Koruške, Štajerske i Primorske. U Gorenjskoj su dvije osobe ozlijeđene.

Jak vjetar srušio je veliki broj stabala, od kojih su neka pala na osobna vozila, objekte, dalekovode, uzrokujući jedan požar i više nestanaka struje. Oštećeni su brojni krovova i poplavljeni mnogi podrumi.

Nevrijeme u Hrvatskoj Izvor: Promo fotografije / Autor: Mup.hr