zasad su miroljubivi

Trumpovi pristaše okupljaju se i u drugim američkim gradovima, neki zatvaraju zgrade javne uprave

07.01.2021 u 00:29

Bionic
Reading

Pristaše predsjednika Donalda Trumpa okupile su se u srijedu ispred zgrada državnih uprava u brojnim gradoima uključujući Atlantu, Denver, Phoenix i Salt Lake City dok su njihovi istomišljenici upali u Kapitol u Washingtonu, javljaju lokalni mediji.

Prosvjednici su ušli u zgradu državne uprave u Topeki u Kansasu, no skup je protekao u redu, javlja televizija KSNT.

Nema dojava o nasilju unatoč bijesu protrumpovih prosvjednika koji ponavljaju neutemeljene optužbe predsjednika o izbornoj krađi.

Gradonačelnik Denvera Michael Hancock napisao je na Twitteru da je državnim agencijama naredio da zatvore glavne urede iz opreza pošto se 700 demonstratora okupilo ispred državne uprave u središtu grada.

Zgrada glavnog suda i druge dvije vladine zgrade u Atlanti, glavnome gradu savezne države Georgije, također su zatvorene zbog prosvjeda

Državni tajnik Georgije, republikanac Brad Raffensperger, na kojeg je Trump činio pritisak da "stvori" dovoljno glasova i spriječi pobjedu Bidena, a što je razotkrila nedavno objavljena audiosnimka, nije bio u svom uredu.

Prosvjeda je bilo i u Salt Lake Cityju u državi Utah no policija je rekla da su prosvjedi bili "vrlo miroljubivi", piše list The Tribune.

Nekoliko stotina Trumpovih pristaša izvikivalo je "Zaustavite krađu" na skupu u Pheonixu u državi Arizoni.