ispred bijele kuće

Trump će se uživo obratiti pristašama po prvi puta nakon što je dobio koronavirus

10.10.2020 u 19:52

Bionic
Reading

Američki predsjednik Donald Trump u subotu će se po prvi puta, nakon što mu je potvrđen koronavirus, uživo obratiti svojim pristašama. Događaj, službeno nazvan obraćanjem "mirnom prosvjedu za zakon i red", održat će se na travnjaku ispred Bijele kuće.

Liječnik Bijele kuće u četvrtak je odobrio predsjedniku izlazak iz izolacije za vikend, deset dana nakon što mu je dijagnosticiran covid-19.

Međutim, nije jasno je li Trump bio negativan na koronavirusa prije događaja pa su neki zabrinuti zbog mogućih zdravstvenih rizika

Prema smjernicama američkih zdravstvenih agencija osobe mogu biti zarazne najmanje 10 dana nakon pojave simptoma covida-19, ali u težim slučajevima bolesti osobe mogu biti i duže zarazne.

Glasnogovornica Bijele kuće Alyssa Farah rekla je u subotu da će se Trump obratiti pristašama s "velike udaljenosti" na balkonu Bijele kuće.

"Pazimo da poduzimamo mjere predostrožnosti", dodala je Farah.

  • +47
Povratak Donalda Trumpa u Bijelu kuću Izvor: EPA / Autor: KEN CEDENO / POOL

Predsjednik, koji prema anketama značajno zaostaje za demokratskim kandidatom Joeom Bidenom, priželjkivao je povratak vođenju kampanje uživo, nakon što je prošlog petka objavljeno da je pozitivan na koronavirus.

U ponedjeljak će Trump održati prvi službeni skup na Floridi.