pojačanje vojsci

Trump ponovno šokirao svijet: Najavio osnivanje američkih svemirskih snaga

14.03.2018 u 21:32

Bionic
Reading

Američki predsjednik Donald Trump ponovno šokira svijet svojim izjavama. Ovoga puta izjavom o mogućnosti stvaranja američkih svemirskih snaga koje bi se borile rame uz rame s avijacijom, kopnenim trupama i drugim ograncima vojske SAD-a

Sudeći po izjavama prvog čovjeka SAD-a Donalda Trumpa, američka vojska mogla bi dobiti pojačanje u svemiru. Naime, u obraćanju marincima i drugim vojnicima u zračnoj bazi Miramar u San Diegu u utorak, obznanio je kako njegova nova strategija nacionalne sigurnosti prepoznaje svemir kao područje u kojem je moguće ratovanje, izvještava CNBS.

'I svemir je područje za ratovanje, baš kao zemlja, zrak ili more', izjavio je Trump.

Otišao je i korak dalje te najavio kako će jednog dana možda postojati američke svemirske snage, ogranak vojske koji će biti zadužen za operacije izvan Zemljine atmosfere.

'Od samoga početka mnogi naši astronauti bili su vojnici i piloti, stražari i marinci. I vojska će uvijek biti ta koja osigurava Sjedinjenim Državama da nastave voditi naš proboj do zvijezda', izjavio je Trump.

  • +14
Američka vojska mogla bi dobiti svemirsko pojačanje Izvor: US Army / Autor: Sgt. Ken Scar

Dodao je i kako bi cijeli ovaj ambiciozan plan bio nemoguć da upravo on nije na čelu SAD-a.

'Vrlo skoro idemo na Mars. No da je moja protivnica (Hillary Clinton, op.a.) pobijedila, to ne bi bilo moguće. Ne biste o tome ni razmišljali.'

Premda je Trump priznao da je ideja o svemirskim snagama počela kao šaljivi komentar, kaže kako je ipak zaključio da tu ima potencijala. Kako navodi CNBS, ostaje nejasno je li prvi čovjek SAD-a bio ozbiljan ili je riječ o još jednom nepromišljenom govoru, a iz Bijele kuće i dalje nema službenih komentara njegovih izjava.

  • +24
Američki predsjednik Donald Trump Izvor: Profimedia / Autor: N.N.