okršaj kandidata

Trump odgovorio na Bidenov poziv na debatu: Bit ću ondje

15.05.2024 u 17:44

Bionic
Reading

Donald Trump u srijedu je objavio da je spreman prihvatiti poziv američkog predsjednika Joea Bidena na debatu koja bi se trebala održati 27. lipnja na CNN-u, objavio je u srijedu na X-u Fox News

Trump je za Fox News rekao: "Bit ću ondje" te dodao da se "raduje što će stići u prekrasnu Atlantu". Američki predsjednik Joe Biden je ranije u srijedu u videoporuci objavljenoj na X-u rekao da je voljan dvaput debatirati s republikanskim predsjedničkim suparnikom, Donaldom Trumpom prije izbora 5. studenoga.

"Donald Trump je izgubio dvije debate koje je vodio sa mnom godine 2020. Od tada se na debatama nije pojavio. A sada se ponaša kao da želi ponovnu debatu sa mnom. Prijatelju, uljepšaj mi dan. Spreman sam to napraviti čak dvaput", poručio mu je Biden.

Donald Trump Izvor: Profimedia / Autor: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Demokratski predsjednik osvrnuo se na Trumpove pravne poteškoće u video snimci, aludirajući na sudsku satnicu i raspored kojega se Trump mora pridržavati u sklopu sudskog procesa koji se protiv njega vodi u New Yorku. "Dakle, odaberimo datume, Donalde. Čujem da si slobodan srijedom", kazao je Biden. Debata, 27. lipnja, održat će se ipak u četvrtak. Trump je odbio debatirati sa suparnicima u republikanskoj predizbornoj utrci, no posljednjih je tjedana pozivao Bidena da se s njime upusti u debatu jedan na jedan, nudeći svome demokratskom suparniku da se debata održi "bilo kad i bilo gdje".