VIŠE POŠTOVANJA

Trump obećao dobre odnose s Rusijom

07.01.2017 u 20:41

Bionic
Reading

Novoizabrani američki predsjednik Donald Trump u subotu je obećao dobre odnose s Rusijom usprkos izvještajima obavještajne zajednice koji ruskog predsjednika Vladimira Putina optužuju da je naredio miješanje u američke predsjedničke izbore

‘Dobri odnosi s Rusijom su dobra, a ne loša stvar. Samo 'glupi' ljudi ili budale mogu misliti da je to loše’, napisao je Trump na svom Twitter profilu.

‘Imamo dovoljno problema u svijetu bez novog problema. Kad budem predsjednik, Rusija će nas poštovati mnogo više nego što to čini sada, a obje će države možda raditi zajedno u rješavanju nekih od velikih i hitnih problema u svijetu’, dodao je novi američki predsjednik.

Putin je ‘naredio’ kampanju kojom se utjecalo na američke predsjedničke izbore kako bi se potkopala vjera u demokratske procese, te da našteti demokratskoj kandidatkinji Hillary Clinton, stoji u procjeni američkih obavještajnih agencija objavljenoj u petak.

Putin i ruska vlada su pri tome favorizirale Trumpa, piše u neslužbenoj verziji službenog izvještaja koji je predan aktualnom predsjedniku Baracku Obami, te Donaldu Trumpu.

Trump je prije jučerašnjeg sastanka s predstavnicima obavještajne zajednice propitivao njihovo djelovanje, te nije otkrio slaže li se sada s njihovim zaključcima.  U subotu je ponovio svoj stav da te tvrdnje promiču demokrati koji su nezadovoljni gubitkom izbora.

‘Jedini razlog zašto se priča o slabo zaštićenoj Demokratskoj konvenciji (DNC) je to što je njihov poraz bio toliko velik da su totalno osramoćeni!’, istaknuo je Trump na Twitteru.