ČISTKA U VLASTITIM REDOVIMA

Trojica policajaca zbog korupcije udaljena s dužnosti

17.06.2011 u 14:32

Bionic
Reading

Jedan temeljni i dvojica prometnih policajaca PU brodsko-posavske uhvaćena su na (ne)djelu. Kako doznajemo, policajci su zbog korupcije privremeno udaljeni s dužnosti te im ozbiljno prijeti i otkaz

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su 44-godišnji policajac, pripadnik temeljne policije Policijske postaje Nova Gradiška, te dvojica prometnih policajaca, 28-godišnjak i 44-godišnjak iz Postaje prometne policije Slavonski Brod počinili kazneno djelo zlouporabe položaja i ovlasti.

Kako doznajemo, riječ je o koruptivnim radnjama, pri čemu je temeljni policajac iz Nove Gradiške radio sam, a dvojac iz Slavonskog Broda udružio je snage. Na koje su sve načine korumpirani policajci konkretno djelovali te koliku su si korist pribavili, ne zna se jer policija informacije daje na kapaljku, budući da se čitavim predmetom sada bavi USKOK.

Zasad je poznato da su sva trojica policajaca privremeno udaljena s dužnosti te protiv njih slijede kaznene prijave nadležnom Državnom odvjetništvu. Prijeti im otkaz i kazna od tri mjeseca do tri godine.