BROJNA OTVORENA PITANJA

Trilaterala BiH, Srbije i Hrvatske u petak na Jahorini

31.01.2012 u 11:19

Bionic
Reading

Na Jahorini će se u petak 3. veljače održati neformalni trilateralni sastanak predsjednika Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije. Na sastanku će biti predsjednik Hrvatske Ivo Josipović, predsjednik Srbije Boris Tadić i članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić, Nebojša Radmanović i Bakir Izetbegović

Predsjedajući Predsjedništva BiH Željko Komšić je za sarajevske medije rekao da će na dnevnom redu trilateralnog sastanka biti velik broj pitanja koja su važna za svaku zemlju pojedinačno, ali i za cijelu regiju.

Hrvatski predsjednik Ivo Josipović je ranije najavio da bi na predstojećem sastanku trebao biti nastavljen otvoren razgovor o regionalnim problemima kao što su zajednička 'europska perspektiva jugoistoka Europe te o novom razvoju situacije u regiji nakon što Hrvatska postane punopravna članica EU-a'.

Prethodni sastanak trilaterale održan je u srpnju prošle godine na Brijunima, a razgovaralo se o suradnji u procesu eurointegracija i mogućnosti čvršćeg povezivanja kompatibilnih gospodarstava Srbije, Hrvatske i BiH.

Sastanak će biti održan u objektu Koliba na Jahorini, a kako je priopćeno iz Predsjedništva BiH, predsjednici će se nakon sastanka obratiti javnosti na konferenciji za medije.