NATJEČAJ ZA STIPENDIJE ROCKWOLA

Tri tisuće kuna za studente, tisuću za učenike

24.10.2012 u 18:14

Bionic
Reading

Unatoč gospodarskoj krizi, tvrtka Rockwool Adriatic i ove godine dodjeljuje prestižne učeničke i studentske stipendije. Studente i učenike koji udovoljavaju visokim kriterijima izvrsnosti Rockwool će nagraditi jednogodišnjom stipendijom

Studentska stipendija iznosi 3.000 kn mjesečno, što za ukupno vrijeme trajanja tekuće akademske godine iznosi 30.000 kuna, dok je mjesečni iznos učeničke stipendije 1.000 kuna, odnosno ukupno 10.000 kuna tijekom školske godine.

Želite li postati dio pete generacije Rockwoolovih stipendista, potrebno je prijaviti se na natječaj 'Je li plava boja vaše latice' do 3. studenoga. Pravo na stipendiju imaju redovno upisani polaznici druge ili više godine preddiplomskih i svih godina diplomskih studija, a uvjet je da imaju dosadašnji prosjek ocjena 4,0 ili više.

Za učeničke stipendije mogu kandidirati učenici koji su redovito upisani u drugi, treći ili četvrti razred gimnazije ili četverogodišnje strukovne škole te su, uz uzorno ponašanje, postigli odličan opći uspjeh i zapažene rezultate u izvannastavnim aktivnostima. Prednost ostvaruju učenici i studenti državljani Republike Hrvatske s područja Istarske županije, a posebno iz općina: Pićan, Kršan, Sv. Nedelja i Gračišće.

U četiri godine Rockwool Adriatic je za stipendiranje učenika i studenata izdvojio 830 tisuća kuna. Visina ovogodišnjeg budžeta namijenjenog stipendiranju najvrednijih i najtalentiranijih učenika i studenata je na razini prošlogodišnjeg, međutim raspodjela između učeničkih i studentskih stipendija ovisit će o kvaliteti prijavljenih kandidata, priopćili su iz Rockwoola.