DOSTA PODJELA

Tri braniteljske udruge pozivaju na zajedničko polaganje vijenaca

29.04.2021 u 18:37

Bionic
Reading

Dosta je podjela, vijenac povodom obilježavanja 26. obljetnice VRO "Bljesak" položimo svi zajedno, poručile su tri braniteljske udruge u četvrtak u otvorenom pismu državnom vrhu, predsjedniku Republike, Vlade i Sabora

Udruga specijalne policije iz Domovinskog rata, Zbor udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi, Savez udruga branitelja radnika zajedno s velikim brojem udruga proisteklih iz obrambenog Domovinskog rata, poziva Vas na zajedništvo povodom obilježavanja 26. obljetnice VRO "Bljesak“" u Okučanima, poručuju branitelji u pismu.

"Prateći putem medija sve nesuglasice koje proizlaze iz izjava čelnika izvršne vlasti postali smo jako tužni zbog podjela među Vama koji vodite jedinu nam domovinu Hrvatsku te Vas stoga pozivamo na zajedništvo prilikom polaganja vijenca našim poginulim suborcima koji su Vama, sadašnjem političkom vodstvu, svojim životima darovanima domovini omogućili djelovanje u neovisnoj, samostalnoj i demokratskoj RH", ističu u pismu.

Pozivaju da se pobjeda nad srpskim agresorom obilježi svečano i dostojanstveno.

"Ističemo kako danas nitko od nas ne bi uživao slobodu, demokraciju, jednakopravnost, suverenitet, teritorijalnu cjelovitost te sva prava i obveze moderne države RH da smo mi, hrvatski branitelji, bili podijeljeni u obrani domovine ovako kako ste Vi danas podijeljeni u vođenju iste. Podjelama ne doprinosite ničemu dobrom, nego produbljujete ekonomsku i svaku drugu krizu koja nagriza našu državu, a samim tim i naš voljeni hrvatski narod", poručuju braniteljske udruge državnom vrhu.

Pozivaju ih da "pokažu poštovanje narodu koji ih je izabrao, trezveno razmišljaju i djeluju kako bi riješili nagomilane probleme".

"Jednako kao što smo mi, hrvatski branitelji, pokazali spremnost i poštovanje u obrani domovine te stavili čak i svoje živote na raspolaganje. Pokažete političku volju i želju za zajedništvom o kojem stalno govorite, ali ga u praksi ne provodite. Na predstojećoj 26. Obljetnici VRO "Bljesak" u Okučanima treba i mora biti samo pobjedničkog ponosa, dostojanstva i zajedništva na koje Vas ovim putem sve skupa pozivamo", navode u pismu tri braniteljske udruge poručivši kako vjeruju da je jedinstveno obilježavanje te obljetnice moguće.