SEKS, LAŽI I ALKOHOL

Treći put ukinuta presuda u preljubničkom trileru

presuda pravda suđenje

presuda pravda suđenje

Izvor: tportal.hr / Autor: arhiva

Vrhovni sud je dva puta poništio presudu Dragutinu Fijoliću (56) iz Velikog Trgovišća, optuženom za pokušaj ubojstva policajca Darka Kunovića na kojega je pucao 14. rujna 2002. ispred kafića u Krapinskim Toplicama

Sudac tako sada ima šansu da iz trećeg pokušaja doista utvrdi što se zbilo te rujanske noći začinjene strašću i alkoholom.
Prvi puta je sudac donio zaključak da je Fijolić kriv za 'običan' pokušaj ubojstva i dao mu je godinu i pol zatvora. Vrhovni sud je tu presudu odbacio zbog pogrešno utvrđenog činjeničnog stanja.

Sudac je dobio novu priliku, i tada je zaključio da je Fijolić kriv ali ovog puta 'malo više', pa mu je dao tri godine zbog 'teškog' pokušaja ubojstva. Vrhovni sud ni s tom presudom nije bio zadovoljan. Ovog ponedjeljka, sudac je tako dobio novu, treću šansu da konačno rasvijetli taj slučaj i donese presudu koja će biti neoboriva.

No, neće mu ni ovog puta biti lako jer slučaj je pravi 'rašomon': koliko je bilo svjedoka toliko je bilo i priča o povodu i tijeku svađe koja je završila na tlu ispred 'Malog caffea', gdje je Fijolić u hrvanju umalo ustrijelio puno mlađeg policajca.
Jedni su tvrdili da je Fijolić pipkao konobarice i pravio nered, drugi da je Kunović napao njega prvi jer je bio ljubomoran što je Fijolić htio odvesti njegovu ljubavnicu u neki lokal sa živom glazbom, dok su treći imali neke svoje verzije.
Sam Kunović je ispričao do u tančina preciznu verziju koja je iako mu je život bio u opasnosti sadržavala i 'vremenik'. Upravo zato, nije bila životna, ali je svaki puta uvažena.

Na prvom ročištu trećeg suđenja Fijolić je bio sam. Sudi mu se po istoj optužnici, a novost će biti neki sada predloženi svjedoci te dodatno balističko vještačenje.

Neslužbeno, slučaj je krajnje 'neuredan' i kaotičan, čemu je dodatno doprinijela ljubavnica Dareka Kunovića, koja je prvo svjedočila u njegovu korist, da bi kasnije rekla da je lagala i da ju je on na to prisilio batinama i prijetnjama. Prema svemu sudeći, upravo je ona bila ta koja je doprinijela rušenju druge presude.

Suđenje se nastavlja u siječnju. Da se kojim slučajem odvija u Americi, sudnica bi jamačno bila prepuna znatiželjnika jer ima sve nužne elemente pravog ljubavno-preljubničkog trilera.

 

 

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi