nestanak mateja periša

Traje potraga za nestalim mladićem iz Splita: Pretražuju se obale Save i Dunava

05.01.2022 u 07:20

Bionic
Reading

Potraga za 27-godišnjim Matejem Perišem i dalje traje, šesti dan nakon što je posljednji puta viđen u beogradskom klubu oko pola tri ujutro na Staru godinu. Njegov otac Nenad Periš od nedjelje je u Beogradu. U potrazi sudjeluju i policija i ronionci, ali novih informacija još nema

Ronioci su na Savi fokusirani na mjesto na kojem su nastale snimke koje pokazuju prilazak mladića stepenicama prema rijeci i zatim nekoga u vodi.

Objavljene su i snimke mladića koji trči beogradskim ulicama i pokušava ući u taksi. Iako nije rekao jesu li to baš te snimke, Nenad Periš je potvrdio da je na onima koje mu je pokazao MUP njegov sin, ali ne i na onima na kojima se vidi plivanje, prenosi N1.

  • +34
Beograd: Žandarmerija uz pomoć ronioca pretražuje rijeku Savu u potrazi za Matejem Perišem Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec / CROPIX

O slučaju mladića iz Splita oglasilo se jučer i Ministarstvo unutarnjih poslova Srbije (MUP) koje poručuje da se danonoćno traga i da se poduzimaju sve mjere kako bi ga što prije našli.

Traga se i na Dunavu

Pripadnici Policijske ispostave za sigurnost na rijekama zajedno s kolegama iz Policijske brigade od trenutka prijave nestanka M. P. patrolnim čamcima pretražuju rijeke Savu i Dunav, kao i obale dviju rijeka”, navodi se u priopćenju u kojem se dodaje da se za mladićem intenzivno traga.

Oglasila se i hrvatska policija.

“Policijska suradnja s Republikom Srbijom odvija se koordinirano i u realnom vremenu. Mjere traganja za osobom i prikupljanje podataka su u tijeku.”

Bivši inspektor Slobodan Mišković ističe da je uobičajeno ne izlaziti s informacijama kako bi istraga tekla što bolje.

Otac: Mateja želim vratiti kući

Nenad Periš, otac nestalog Mateja, kaže kako samo želi doznati istinu.

“Ja Mateja želim vratiti kući na bilo koji način i dotad ću ostati tu. Sudbina ili ne znam što je, to se dogodilo. Što se dogodilo to nitko ne zna. Ja sam spreman na sve i samo želim doznati istinu i da svoje dijete odvedem kući makar mi bilo zadnji put”, rekao je otac nestalog mladića.

Potraga se nastavlja i danas.