THERE CAN BE ONLY ONE

Top 5 pasa u video gamingu

03.06.2013 u 13:39

Bionic
Reading

Došlo je to doba godine kada i Gamereport radi teme tjedna vezane uz pse...

Da nisam oduševljen nedavnom prezentacijom novog Xbox Onea, znaju više manje svi članovi redakcije. Štoviše, naša Facebook zajednica imala je priliku dijeliti oduševljenje prezentacijom nove Microsoftove konzole tijekom prijenosa i vjerujte nam - nije da su se baš valjali po podu od radosti. Međutim, kao što to uvijek volim istaknuti, ono što na kraju priče nosi konzolu je softver koji je za nju napravljen.

 

I upravo zbog toga, na kraju prezentacije jedino mi je bio važan startni lineup. Da, znamo da uskoro dolazi E3 i da bi se nove konzole odnosno njihovi vlasnici trebali razmahati kao hormonima napucani paunovi, te nam svima pokazati sve boje šarolikih lepeza launch naslova. Ipak, tamo gdje je Sony zapravo napravio dobar posao i barem pokušao prezentirati naslove koji su ekskluzive, te koji - makar mi se dvije trećine UOPĆE ne dopadaju - barem POSTOJE, Microsoft je imao PSE. Ok, dobro - pričam gluposti: imali su sport, televiziju, sport, pse i televiziju. Upravo zbog revolucionarne prezentacije nadolazećeg Call of Dutya i njegovih next gen buhonoša, odlučili smo malo zaviriti u povijest i iskopati vjerojatno najbizarniju top listu do sada - top 5 najboljih pasa u video gamingu.

 

 

5. Zombi pas (Resident Evil)

 

Makar ne spada među životinje koje je najlakše trenirati, ovaj pas je dobar u jednoj stvari - a to je tjeranje igrača da ponovno učita poziciju. Od onog prvoj puta kada vam uskoče kroz prozor na hodniku u Resident Evilu 1, do magičnih animacija gdje vas živog pojedu nakon što ostanete bez zdravlja, ovi psi spadaju među četveronošce koje ćete pamtiti jako, jako drugo. Plus, naravno, radi se o zombijima a generalno je pravilo da svi vole zombije ovih dana.

 

Fifi hoće papati

 

 

 

4. DogMeat (Fallout)

 

Možda toga niste svjesni, ali pas s kojim se družite u sva tri nastavka Fallouta nosi isto ime. Radi li se o istoj životinji? Ima li ovaj pas mogućnost regeneracije, s obzirom da najčešće biva raznesen granatom ili paljbom iz strojnice? Vrlo moguće, s obzirom da se ipak radi o Falloutu - igri koja se dešava nakon nuklearne apokalipse. Ako u tom svijetu postoje škorpioni veličine prosječne krave, dvoglavi divovi od dva metra koji vas mlate prometnim znakovima i hodajuće štrudle koje vas gađaju kiselinom, onda bogami postoje i besmrtni psi. U vražju mater, taj pas je toliko vjeran da će se tri puta ubiti za vas. Ako to ne pokazuje pseću lojalnost, onda stvarno ne znam...

 

 

 

 

3. Snoop Dogg

 

Realno gledano, Snoop Dogg je tolika institucija da je nedavno objavio svoju vlastitu borilačku igru. Vrhunski voice acting i narator za kojeg nam nije do kraja jasno je li brutalno napušen ili na tabletama za spavanje daju ovoj igri toliku težinu i profesionalnost da nam nije jasno zbog čega je ovo samo izašlo na PSNu. Mislim, pokušajte release trailer pogledati do kraja a da vam ne bude neugodno. Nama nije pošlo za rukom.

 

 

 

2. Rush (Mega Man)

 

Jedna stvar je imati psa koji vas navlači po vani, kupi buhe i radi odličan posao klasičnog kućnog ljubimca. Kompletno druga priča je imati robotskog psa koji se može pretvarati u različita vozila. Realno gledano, za ovu životinju ne morate samo imati papire pedigrea. Za nešto poput Rusha trebate imati vozačku i pilotsku dozvolu. Da ne govorimo dobro zdravstveno osiguranje. Jedva čekam da mi se tijekom leta na skateboardiziranom psu desi da mi se u glavu zabije golub, vrabac ili nešto još gore.

 

 

 

 

1. Pas (Call of Duty: Ghosts)

 

Dobro, kao da niste znali da je ovo na prvom mjestu. Pas, prema glavnim ljudima Activisiona, predstavlja korak prema naprijed. Izradom nove igre oni NISU htjeli ponavljati stvari iz prošlog nastavka, već su razmišljali izvan kutije i u igru ubacili savršeno realističnog psa do kojeg će vam, ako ćete igru kupiti, biti stalo. Iskreno, nije da se smatramo mrziteljima životinja, ali mislim da se svi u redakciji slažemo kako jedva čekamo da ta hrpa poligona pokupi metak. Jer realno, mislim da ovoj igri jedino fali malo drame. Ultra - realizam smo, kao što se vidi iz priloženog clipa, već postigli.