bivši ministar gospodarstva

Tomislav Panenić predstavio nezavisnu kandidaturu za vukovarsko-srijemskog župana

29.03.2021 u 16:01

Bionic
Reading

Bivši ministar gospodarstva Tomislav Panenić u ponedjeljak je u Vinkovcima predstavio nezavisnu kandidaturu za vukovarsko-srijemskog župana

"Mjere koje predlažem su realne i provedive, neke zahtijevaju financijsku disciplinu, a neke samo puno angažmana i pažnje. Spremni smo poduzeti ih odmah nakon izbora jer naši građani i poduzetnici traže brz i odlučan korak prema izvlačenju županije s dna nerazvijenosti“, rekao je Tomislav Panenić na konferenciji za novinare.

Založio se za osnivanje posebnog fonda u iznosu 50 milijuna kuna radi pomoći vukovarsko-srijemskim gospodarstvenicima u problemima prouzročenih pandemijom koronavirusa.

"Ne moramo biti među najrazvijenijim regijama, ali ne možemo prihvatiti niti sadašnje stanje, koje nije dobro", kazao je.

Založio se besplatne knjige za srednjoškolce, povratak života u ruralna područja te središta gradova. U prioritetima mu je i digitalizacija, transparentnost u trošenju javnog novca, pristup internetu za svakog građanina te zadržavanje medijske prisutnosti na lokalnoj razini.

Po njegovim riječima, bitno je ulagati u lokalne medije i poticati njihovu raznovrsnost, pluralizam i profesionalni pristup novinarstvu.

U sferi poljoprivrede ključnim je ocijenio potrebu da poljoprivrednici budu pravi poduzetnici.

"Moramo težiti da postanu menageri koji će znati i umjeti hitro reagirati na svaku promjenu na tržištu", kazao je i dodao da svako tržište, pa i ono poljoprivrednih proizvoda, treba strpljivo graditi, a ne prepustit ga slučaju.