PODIJELILI HRVATSKU

Tomislav Josić trijumfira zbog blokade državnog vrha

18.11.2013 u 16:19

  • +12

Sudionici Kolone sjećanja položili vijence na Memorijalnom groblju

Izvor: Pixsell / Autor: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Bionic
Reading

Drago mi je da se pokazala razlika između vukovarske i nevukovarske Hrvatske, poručio je danas predsjednik Stožera za obranu hrvatskog Vukovara Tomislav Josić, komentirajući to što su predstavnici državnoga vrha napustili Kolonu sjećanja na žrtvu Vukovara tvrdeći da su spriječeni u priključivanju koloni.

'Osjećaji su pomiješani, i ljutnja i bol i patnja, meni je drago da se pokazala razlika između nevukovarske i vukovarske Hrvatske. Vidjeli ste i sami gdje je bio narod. Idemo našim putem dalje do ostvarenja cilja', izjavio je kratko Josić novinarima nakon mise za poginule i nestale Vukovarce održane na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata.

Predsjednik Srpskog demokratskog foruma Veljko Džakula, koji je nazočio obilježavanju Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine, izjavio je kako su podjele do kojih je danas došlo u Vukovaru rezultat 'medijskih prepucavanja', istaknuvši da je pijetet prema žrtvama ipak iznad svega.

'Pijetet je iznad svega i zato smo došli. Naša poruka je poruka iskrenog pomirenja i mislim da bi i Srbi i Hrvati trebali dostojanstveno živjeti, da se okanu povijesti i prošlosti, koju ne kažem da treba zaboraviti, ali treba graditi zajedničku budućnost punu dostojanstva i međusobnog uvažavanja', rekao je Đakula novinarima.