lijevi blok

[VIDEO] Tomašević o izjavama Milanovića: Definitivno je prešao granicu političke komunikacije

01.10.2020 u 14:23

Bionic
Reading

Saborski zastupnik zeleno-lijevog bloka Tomislav Tomašević u četvrtak je potpuno neprimjerenima ocijenio izjave predsjednika Zorana Milanovića prema zastupnicama Daliji Orešković i Marijani Puljak jer je njima, tvrdi, definitivno prešao granicu političke komunikacije

Tomašević je novinarima u Saboru izjavio kako su iz Zeleno-lijeve koalicije kao potpuno neprimjerene, "prvenstveno zbog rodnog ključa u kojem su neke stvari rečene", osudili Milanovićeve izjave o zastupnicama Orešković (SiP) i Puljak (Pametno).

"Bez obzira na to što netko mislio o performansu zastupnica i je li promašio metu, predsjednikov govor je bio potpuno neprimjeren i prešao je granicu političke komunikacije i rasprave koja je nekada žešća, ali ovime je definitivno prešao granicu", rekao je.

Time je komentirao jučerašnju Milanovićevu reakciju kojom ih je, nakon performansa i javne kritike kojom su Puljak i Orešković osudile njegov boravak u tzv. klubu bivšeg šefa Janafa Dragana Kovačevića, nazvao "samodopadnim narikačama".

Tomašević smatra i da svakodnevno prepucavanje predsjednika Milanovića i premijera Andreja Plenkovića skreće fokus s bitnoga.

Predsjednik je, kazao je, postavio dobra pitanja - tko treba znati za određene istrage, kako je imenovan direktor Janafa, a bio je pod mjerama već četiri mjeseca, zašto je toliko trebalo da dođe do uhićenja. "No, u kontekstu ove konfuzije i kakofonije, sada više od drveta ne vidimo šumu", istaknuo je.

"Zbog te rasprave ne vidimo ono što je sustav i čime će se baviti saborsko istražno povjerenstvo koje ćemo predstaviti početkom idućeg tjedna, a to je da se vidi kako cure informacije iz istraga i na koji način se politika miješa u rad istražnih i pravosudnih tijela", zaključio je zastupnik platforme Možemo.