puna blagajna

Tomašević: Bazen u Španskom i CGO u Resniku financirat ćemo iz proračuna

05.03.2024 u 12:02

Bionic
Reading

Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević te njegovi zamjenici Danijela Dolenec i Luka Korlaet u Dumovcu su održali redovitu konferenciju za medije

Tomašević je kazao da će uskoro završiti sa sadnjom osam tisuća stabala te da će od jeseni krenuti sa sadnjom novih pet tisuća, za koja nije ni jednostavno pronaći lokacije zbog vodova i komunalne infrastrukture.

Govoreći o predstojećim parlamentarnim izborima i jučerašnjoj najavi premijera Andreja Plenkovića da će se Sabor raspustiti do 22. ožujka, kazao je da izbori mogu biti najkasnije dva mjeseca od tog datuma, ali da je, što se njega i stranke Možemo tiče, najbolje da budu što prije.

'Nakon imenovanja Ivana Turudića za glavnog državnog odvjetnika tražili smo odmah raspuštanje Sabora, pa iz naše perspektive što prije izbori budu održani, to bolje', rekao je Tomašević.

Govoreći o bazenu u Španskom, kazao je da, bez obzira što za njega nisu povukli novac iz fondova EU-a, on kao projekt ide dalje i da će se financirati iz proračuna.

'Podnijeli smo upravnu tužbu zbog toga što nismo dobili sredstva EU-a. I dalje stojim pri tome da će radovi početi ove godine. Bez obzira što nismo dobili europski novac, Grad će to financirati iz proračuna. Vrijeme je da zapad grada dobije svoj bazen. Radovi će početi kad završi javna nabava, držimo da će to biti proljeće', kazao je Tomašević.

Naveo je da i projekt Centra za gospodarenje otpadom ide dalje i da za njega neće ni čekati sredstva EU-a, već će svih 140 milijuna eura dati iz proračuna.