TAKO TO RADE U DEŽELI

Tko vara radnike i državu ne može u Klub poduzetnika

07.01.2014 u 10:49

Bionic
Reading

'Klub slovenskih poduzetnika' osnovalo je 36 istaknutih vlasnika poduzeća, a u članstvo po pravilima neće primati menadžere državnih tvrtki niti one privatnike koji ne plaćaju obveze prema državi ili zaposlenima

Ako se dogodi da član ne plati porez državi ili doprinose i plaće mora iz kluba sam odstupiti, izjavio je jedan od osnivača, Marjan Batagelj čija turistička tvrtka upravlja na temelju koncesije Postojnskom jamom.

U klub se učlanilo i više drugih istaknutih slovenskih poduzetnika, među ostalima Igor Akrapovič, vlasnik tvrtke Akrapovič s 400 zaposlenih koja je je vodeći proizvođač vrhunskih ispušnih sustava za motocikle i sportstske automobile, proizvođač jahti i plovila i vlasnik tvrtke Seaway Japec Jakopin, te proizvođač elektronskih uređaja Joc Pečečnik.

Članovi kluba mogu biti pojedinci koji pošteno i naporno rade i imaju prave vrednote, ne želimo da nas izjednačavaju s onima koji su do novca došli na nepošten način, izjavio je Akrapovič na konferenciji za novinare prilikom osnivanja kluba.

Poduzetnici u klubu tvrde da ne žele biti konkurencija Gospodarskoj komori nego si međusobno pomagati u nastupu na strana tržišta i raditi na poslovnom identitetu Slovenije.