BANDIĆ PORUČIO

'Tko nije očistio snijeg, očistit ćemo mi i poslati račun'

27.01.2014 u 12:20

Bionic
Reading

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić ustvrdio je danas da je Grad Zagreb apsolutno pripravan za novi snijeg koji meteorolozi najavljuju za danas poslijepodne.

'Apsolutno. Pripravni smo za bilo kakvu elementarnu nepogodu', rekao je Bandić novinarima.

Bandić je kazao da je sretan i ponosan što su nakon proglasa koji je uputio u subotu građani uredno reagirali i očistili snijeg ispred svojih domova i zgrada. Onima koji to nisu napravili, komunalno redarstvo će pozvati Malu zimsku službu, komunalna društva koja će to očistiti, a račune će poslati bilo pravnim, bilo fizičkim osobama.

'Trebamo biti svi odgovorni, a ne samo pojedinci i neće biti skrivača. Tko nije očistio, očistit ćemo mi, ali ćemo poslati račun. Neka sjede u toplom domu, ali mi ćemo to očistiti i Čistoća će im poslati račun. Nema labavo, svi moramo biti isti i svi moramo biti odgovorni', rekao je Bandić.

Istaknuo je da su dobro reagirali i djelatnici vrtića te osnovnih i srednjih škola čisteći snijeg oko vrtića, škola i igrališta. Ali, bilo je i onih koji snijeg nisu očistiti, a među njima je i ravnatelj škole u Kušlanovoj u kojoj Bandić ujutro trči. 'Ako ne očisti, mi koji trčimo tamo, očistiti ćemo predvečer. A bilo bi dobro da zasuče rukave i on, 20 godina je direktor, dobio je pomalo trbuh, bolje bi bilo da uzme lopatu i da čisti nego da sjedi u toploj prostoriji. To je dobro i za tjelesni', rekao je Bandić novinarima u osnovnoj školi Jelkovec gdje je nazočio postavljanju prvih kompleta posuda za razvrstavanje otpada u javnim gradskim objektima u sklopu akcije koju provodi Grad Zagreb u suradnji sa Zagrebačkim holdingom.

Prije škole kompleti posuda za razvrstavanje otpada postavljeni su u Dječjem vrtiću EnTenTini.