RTL-OVO ISTRAŽIVANJE

Tko je profitirao od sastanka Vlade i prosvjednika iz Savske?

07.06.2015 u 19:20

Bionic
Reading

Uoči sutrašnjeg nastavka braniteljskih pregovora s Vladom, RTL anketa otkriva je li prvi sastanak ispunio očekivanja i tko je najviše profitirao

Više od trećine ispitanih građana u RTL-ovoj anketi smatra kako nisu ispunjena očekivanja na sastanku Vlade i prosvjednika iz Savske 66. Naime, čak 38,5 posto ispitanih vjeruje da je na prvom sastanku trebao biti postignut konkretniji dogovor, 23,7 posto misli da kako su ispunjena očekivanja, a 14,3 posto ne slaže se ni s jednim ni s drugim.

Upitani tko je zaslužan da se uopće realizirao taj sastanak, ispitanici u 22,2 posto slučajeva smatraju da je za to odgovoran pritisak javnosti. Iako nije velika razlika u ukupnim brojkama, indikativno jest da 16,3 posto ispitanih građana vjeruje da je Vlada zaslužna za sastanak, a njih tek 9,2 posto da su za razgovor odgovorni vođe prosvjeda.

Proteklog tjedna se često raspravljalo o tome tko je najviše profitirao od sastanka u Banskim dvorima. Prema našoj anketi, 21,4 posto ispitanih smatra da su se društvo i država najviše 'okoristili' što su prosvjednici, premijer i ministri sjeli za stol. Zanimljivo je što 16 posto ispitanih vjeruje da su Vlada i premijer najviše profitirali, a njih 10,8 posto da je takav razvoj situacije najviše koristio braniteljima.