SUKOB OKO KRSTIČEVIĆA ILI...

Tko je i zašto lupio torbom na sastanku generala

30.08.2016 u 11:00

Bionic
Reading

Povišeni tonovi i navodno leteća aktovka generala Josipa Lucića; sve se to odvilo prošlog petka na sastanku Hrvatskog generalskog zbora, na kojem je sudjelovalo, kako doznajemo, 30-ak generala. Jedna od tema bila je davanje javne podrške generalu Damiru Krstičeviću nakon što je neimenovani izvor u Nacionalu doveo u pitanje njegov ratni put. No svađa nije izbila zbog Krstičevića

Prema pisanju Večernjeg lista, general Lucić bacio je torbu u jeku žustre rasprave o tome treba li dati javnu podršku Krstičeviću ili pak ne. No od predsjednika Hrvatskog generalskog zbora Pavla Miljavca doznajemo kako je Lucić burno reagirao, ali ne zbog Krstičevića.

Generali bi u upravne odbore

Miljavac tvrdi da general zbora, ako je bio načelnik Glavnog stožera Hrvatske vojske, što je najviši čin, ima mirovinu od oko pet tisuća kuna. Uz to, generali se žale da ih se premalo stavlja u upravne odbore, u kojima bi mogli dati svoj doprinos, a i povećati si prihode.

'Došlo je do jačih tonova u raspravi oko statusa generala. Ako niste ranjeni, ako nemate PTSP, mirovine su male. Neki su rekli - ok, ne možemo tražiti ne znam koliko, drugi su rekli da treba', kaže nam Miljavac. Nije točno to da je Lucić bio ljut zbog Krstičevića, kaže. 'Raspalio se oko statusnih pitanja te je u jednom momentu lupio torbom za spise po stolu', tvrdi predsjednik HGZ-a.

Podrška Krstičeviću nije bila na dnevnom redu, no i tu su temu dotaknuli. 'Prije sam dao potporu Krstičeviću i mislio sam da ne treba ići dalje s tim. Bilo je raznih stavova, a treba li više raspravljati oko toga i širiti teme? Znamo tko je general Krstičević', kaže.


Jesu li možda raspravljali o neimenovanom izvoru iz Hrvatskog generalskog zbora koji je Nacionalu dao podatke o navodnom krivotvorenju ratnog puta Damira Krstičevića?

Miljavac tvrdi da nisu i da to od njih kao udruge nije izašlo u medije. 'Je li netko individualno to napravio, teško je reći. Nismo mi agencija da prisluškujemo i pratimo. Nekom je u interesu da razmrda Generalski zbor', poručuje.