predizborne koalicije

Tko ide s kim na ljevici? Mrak-Taritaš: S previše blokova ne možemo pobijediti HDZ

07.12.2023 u 20:07

Bionic
Reading

Predsjednica GLAS-a Anka Mrak-Taritaš upozorila je večeras u središnjem HTV-ovom Dnevniku kako stranke od centra lijevo ne bi na izbore trebale ići u previše blokova, poručujući da je najvažnije pobijediti HDZ

Odgovarajući na pitanje kako izlaze na izbore, Mrak-Taritaš je rekla da još ništa nije službeno i konkretno.

'Stranka GLAS nalazi se od centra lijevo, tako razgovaramo i tako pregovaramo i u toj jednoj od opcija ćemo izaći na izbore', rekla je Mrak-Taritaš.

Rekla je i kako joj se čini da je stranka Centar, s kojom GLAS dijeli klub u Saboru, odlučila na izbore ići samostalno ili u nekim drugim opcijama.

Poručila je kako treba zatomiti osobne interese i gledati konačni interes - da HDZ ode s vlasti.

'Mi kao GLAS sigurno ćemo ići s opcijom od centra lijevo. Apsolutno su jasne naše politike i kod nas nema ni namigivanja ni fige u džepu u odnosu na HDZ', rekla je Mrak-Taritaš.

Odgovarajući na pitanje o mogućnosti suradnje sa SDP-om, s kojom je bila u koaliciji Restart, rekla je kako je najgore izaći u jako puno opcija jer dolazi do velikog gubitka glasova.

'Mi si to ne smijemo dopustiti i jednako tako i sad se u tom smislu treba razgovarati', poručila je Mrak-Taritaš te dodala kako je najvažnije je pobijediti HDZ.

Rekla je i kako su joj prihvatljivi i Možemo! i Socijaldemokrati, a ističući da su iz Možemo! najavili samostalan izlazak rekla je da bi stranke od centra lijevo trebale ići u maksimalno tri, eventualno četiri bloka, što je po njoj već previše.

'Više od tri bloka mislim da će biti previše i da će nastati zaista krive poruke. Poslat ćemo poruku da ne možemo ni sad zajedno, a kako onda možemo zajedno dan iza', rekla je Mrak-Taritaš.

Tportal je i na WhatsAppu

Želite dobivati najvažnije vijesti dana na WhatsApp: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'